Nieuwsalert per mail ontvangen

De geheime functie van de pistenbully in de zomer

Pistenbully’s zijn misschien wel onze grootste vrienden tijdens de wintersportvakantie. Na een lange intensieve dag skiën zijn de pistes omgetoverd tot hellingen met af en toe enorme heuvels. De pistenbully’s zorgen gelukkig elke nacht weer voor prachtige pistes waar wij een hele dag van kunnen genieten. Toch worden de pistenbully’s ook voor andere werkzaamheden ingezet. Werkzaamheden die wij nog nooit eerder hebben gezien, maar in het buitenland blijkbaar de normaalste zaak van de wereld zijn.

In een skigebied hoor je de pistenbully’s al van een grote afstand aankomen. Het harde piepgeluid waarschuwt mensen op de piste dat er een enorm monster aan komt rijden dat met grote kracht sneeuwhopen omtovert tot een gladgestreken geribbeld tafellaken. Dat deze kracht ook voor andere werkzaamheden gebruikt kan worden, blijkt wel uit de onderstaande video. Zo worden de pistenbully’s hier ingezet voor het inkuilen van veevoer, oftewel het aanstampen van veevoer tot een platte massa.

Greentech Pistenbully

In Nederland zien we op de weilanden talloze trekkers rijden die de zware werkzaamheden uitvoeren, maar dit is niet in alle landen het geval. Het bedrijf Pistenbully heeft namelijk een speciale Greentech afdeling, waar pistenbully’s ontwikkeld worden die voor de landbouw ingezet kunnen worden. Voor de mensen die dit niet weten is het dan ook gek om te zien dat pistenbully’s niet alleen ingezet worden voor het prepareren van pistes, maar ook gewoon actief zijn in de landbouw.

 

Pistenbully in de winter

Toch zien wij de pistenbully het liefste in de winter en kunnen we niet wachten tot dat we de krachtmonsters weer in actie zien. Weet je nog de pistenbully die door de dorpsstraat van Arc 1950 reed, omdat de straat sneeuwvrij gemaakt moest worden? Check de onderstaande beelden en kom alvast in de stemming.

Pistebully noodzakelijk om dorp sneeuwvrij te maken

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in