De beste skistokken van 2023/2024

Skistokken worden vaak niet op waarde geschat, terwijl ze veel invloed hebben op je skitechniek. Bij het kopen van stokken voor tijdens het skiën zijn er dan ook belangrijke aspecten waar je op moet letten. Natuurlijk is de lengte van de stokken essentieel, maar ook het materiaal, het merk en de stijfheid spelen een rol. Er zijn zoveel verschillende skistokken, welke kies je dan? Daar hebben we onderzoek voor je naar gedaan! Dit zijn naar onze mening de beste skistokken.

Hoe deze producten gekozen zijn?

Op deze pagina hebben we een paar producten en merken gekozen waar wij goede ervaringen mee hebben. Daarnaast hebben we gekeken naar de best beoordeelde producten en de meest verkochte producten van bekende retailers zoals DAKA, Duijvestein, Bever en Decathlon. Deze websites hebben een ruim assortiment aan wintersportuitrusting en hebben de nieuwste producten online staan. Op de websites van deze retailers vind je nog meer keuzes en informatie over alle wintersportproducten. Het beste product voor jou is natuurlijk erg afhankelijk van je voorkeur. Ben je niet zeker van je keuze? Ga dan vooral even een winkel in om advies te vragen of de producten in het echt te proberen en te voelen.

Op deze pagina:

Navigeer naar een van de onderstaande categorieën door op de afbeeldingen te klikken.

Beste skistokken

Er zijn verschillende aanbieders van stokken voor tijdens het skiën. Bekende merken zijn Leki en Komperdell. Maar ook skifabrikanten zoals Atomic, Fischer en Head bieden eigen skistokken aan die erg populair zijn. Welke stok jij het liefste hebt, dat is erg persoonlijk en daarom zijn deze drie stokken die wij aanraden erg algemeen. Het verschil tussen de stokken wordt bepaald door het materiaal, het gewicht en de stijfheid. Voor welk type je ook kiest, de lengte van de skistok is het allerbelangrijkst. Let erop dat de hoek van je onderarm ten opzichte van je bovenarm 90 graden is.


Komperdell Carbon Pure
Deze Komperdell skistokken hebben een hoge kwaliteit, ze zijn extra licht en hebben een diameter van 16 millimeter. De handvaten zijn voorzien van extra grip en zijn erg comfortabel om vast te houden.
Koop deze skistokken bij DAKA

Leki Carbon 12 3D
Deze Leki skistokken zijn extreem dun en voorzien van het speciale Leki-kliksysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat je de skistokken snel los en vast kunt maken van het bandje dat om je pols gaat. Erg veilig, bijvoorbeeld bij een val!
Bestel de stokken bij Duijvestein

Head Multi Performance
De Multi Performance skistok is een lichte aluminium stok van Head. Deze stok doet zijn naam eer aan, hij is namelijk overal en voor iedereen inzetbaar. De race teller van 50 millimeter zorgt voor goed evenwicht tijdens het skiën.
Bestel bij DAKA

Nog niet gevonden wat je zoekt? Kijk verder bij:
DAKA
Jumbo Sports
Wintersport store
Duijvestein
Bever
Decathlon

Terug naar boven 

Beste skistokken merken

Zoek je liever per merk naar nieuwe stokken? Er zijn een paar merken die je veelvuldig ziet op de piste. Alle merken hebben verschillende soorten stokken voor mannen, vrouwen en kinderen. Ze zijn bovendien gemaakt van verschillende materialen en verkrijgbaar in verschillende lengtes. Bekende merken zijn:

Leki
Head
Fischer
Komperdell
Atomic

Terug naar boven 

Beste skistokken: budget opties

De meest gebruikte materialen voor een stok zijn carbon of aluminium. Waar aluminium enigszins meebuigt, kan carbon dat niet. In vergelijking is carbon een stukje lichter, maar dit kan wel weer sneller breken. Een aluminium stok kan meer belasting aan, is iets goedkoper, maar kan dus wel makkelijker buigen. Ben je opzoek naar een budget optie, dan kun je het beste een van deze skistokken kiezen:

Terug naar boven 

Beste skistokken voor kinderen

In het beginstadium van het leren skiën worden geen skistokken gebruikt. Voordat je skistokken gaat gebruiken, is het belangrijk dat je al kunt remmen en bochten kunt maken. Het gebruik van stokken tijdens het skiën kan er namelijk toe leiden dat je geneigd bent om rechtop te gaan staan in plaats van je knieën te buigen.

Kinderen beginnen pas met het gebruiken van stokken wanneer ze klaar zijn om parallelle bochten te leren (ongeveer rond de leeftijd van 7 jaar). Voor de lengte van de skistokken bij kinderen geldt dezelfde regel als bij volwassenen. Om de juiste lengte te bepalen, kun je de skistok ondersteboven op de grond plaatsen en deze vastpakken onder de teller (het ronde schijfje aan de onderzijde van de skistok). De onderarm van het kind dient horizontaal te zijn wanneer ze de skistok op deze manier vasthouden. Dit zijn volgens ons de beste skistokken voor kinderen:

Terug naar boven 

Waar te koop?

Heb je na het zien van onze favorieten nog niet gevonden wat je precies zoekt? Geen stress, er zijn echt onwijs veel stokken op de markt en er zit vast iets tussen wat je aanspreekt. Kijk eens verder bij een van de volgende aanbieders:

››› DAKA
››› Jumbo Sports
››› Wintersport store
››› Duijvestein
››› Bever
››› Decathlon

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in