Nieuwsalert per mail ontvangen

© DAKA

De 3D Foot Scan vindt de perfecte schoen voor jou

Wintersportredacteur

Goed passende skischoenen kunnen je wintersport zoveel beter maken. Geen kramp meer, geen drukpunten en gewoon de hele dag zonder pijn kunnen skiën. Skischoenen zullen nooit de meest comfortabele schoenen worden, maar tegenwoordig kunnen ze een heel eind komen. Maar hoe vind je nou de perfecte skischoen? De 3D Foot Scan is hierbij je beste vriend!

Passende skischoenen

We schreven er vorige week al over: het belang van goed passende skischoenen. Veel mensen kiezen nog steeds voor tweedehands skischoenen of mooie aanbiedingen op het internet. Het nadeel hiervan is dat je niet goed kunt meten of de schoenen geschikt zijn voor jouw voeten. Daarom is het belangrijk om een goede meting van je voeten te laten maken en daarbij de passende skischoen te vinden. Zo voorkom je dat je een hele week met zere voeten op de latten staat.

3D Foot Scan

In sommige wintersportwinkels meten ze de lengte en breedte van je voeten nog op de ouderwetse manier, maar DAKA heeft hier een speciaal apparaat voor. De 3D Foot Scan maakt, en de naam zegt het al, een 3D scan van je voet. Deze scan vertelt je precies hoe breed je voeten zijn en hoe lang, of je een hoge wreef hebt of niet en waar mogelijke probleempunten kunnen zitten. Zo kan de verkoper jouw voet analyseren en op basis daarvan een passende skischoen vinden. Daarna is het tijd om verschillende schoenen te passen, waarbij de maat, leest en flex van de schoen in theorie bij jouw voet moeten passen. Mochten er uiteindelijk nog verschillende drukpunten aanwezig zijn, dan kunnen deze nog weggewerkt worden dankzij bootfitting.

In 5 stappen de perfecte schoen vinden

De 3D Foot Scan meet de volledige voet op diverse punten. Hiervoor krijg je speciale sokken en ga je op de voetscanner staan. Deze maakt een scan van je voet en slaat alle aandachtspunten op. Zo komt er uiteindelijk een analyse met alle gegevens van jouw voeten. Het proces naar de perfect passende skischoen telt 5 stappen:

  1. Trek de speciale Fischer skisokken aan
  2. Neem plaats op de scanner
  3. Je voeten worden gescand en geanalyseerd
  4. De scanner vindt een virtuele match tussen jouw voeten en bepaalde skischoenen
  5. Samen met de bootfitter pas je de verschillende skischoenen en kies je uiteindelijk de beste schoen

Het hele proces, inclusief bootfitten, zie je ook in de video hieronder. In deze video wordt als voorbeeld een Fischer skischoen gebruikt, maar de scanner zoekt tussen alle merken naar de match met jouw voeten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in