Nieuwsalert per mail ontvangen

© Burton

Burton Step On: stap makkelijk en snel op je snowboard

Wintersportredacteur

Het continu vast- en losmaken van je snowboardbindingen is toch wel de grootste ergernis van veel snowboarders. Zittend in de sneeuw maak je ze keer op keer weer vast, terwijl je vrienden op ski’s maar staan te wachten. Met de Burton Step On snowboardbinding is dat verleden tijd.

Burton Step On

De Burton Step On snowboardbindingen zijn sinds een aantal jaren op de markt. Het is in feite een soort skibinding, maar dan voor snowboards. Er zijn geen straps die je vast moet maken, maar een speciaal kliksysteem waar je je snowboardschoen in vastzet. Zitten in de sneeuw is er tijdens je wintersport dus niet meer bij. Tenminste, niet om je snowboardbindingen vast te maken ;-).

Klik, klik en gaan

Maar hoe werkt deze ‘skibinding’ voor snowboards nou precies? De binding is voorzien van drie verbindingspunten. Twee punten bij de teen en één punt bij de hiel zorgen ervoor dat jouw schoen vast blijft zitten op je board en dat je maximale controle hebt. In de video hieronder legt een medewerker van DAKA uit hoe het systeem werkt.

Een hele collectie

Burton heeft een hele Step On collectie op de markt gebracht, omdat de binding alleen werkt met speciale schoenen. Zo zijn er voor de heren twee soorten schoenen: de Burton Photon Step On, een stijve snowboardschoen, en de flexibelere Burton Ruler Step On. Voor dames is er de Burton Felix Step On. Alle schoenen zijn geschikt voor de Step On binding en hebben een BOA sluiting. De BOA sluiting zorgt voor een stevige pasvorm.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van de Burton Step On is uiteraard het feit dat je je bindingen niet meer met de hand hoeft vast te maken. Maar daar blijft het niet bij, het systeem brengt nog meer voordelen met zich mee:

  • Extra stevigheid en meer controle door de verankering in de binding.
  • Backsidebochten worden verbeterd.
  • Grotere kans op een goede landing bij sprongen.
  • Je kunt in staande positie makkelijk in de binding stappen.

Naast deze voordelen, zijn er ook een aantal kritische punten. Zo moet je een hele nieuwe set (bindingen + schoenen) aanschaffen, omdat de Step On van Burton alleen werkt met speciale skischoenen. En daarnaast moet je, net als met skibindingen, eerst de binding schoonvegen voordat je erin stapt. Als er nog te veel sneeuw op zit, werkt het niet.

Lees ook: hier moet je op letten bij de aanschaf van een skibril

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in