Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Burgemeester van skigebied roept inwoners op niet te skiën

Archieffoto

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In het Franse Saint-Martin-de-Belleville heeft de burgemeester een opmerkelijke uitspraak gedaan. Hij heeft volgens de krant The Connexion namelijk aan de plaatselijke bevolking gevraagd om de sneeuw zoveel mogelijk met rust te laten zodat de toeristen met de jaarwisseling kunnen genieten van goede kwaliteit pistes. Hoe de lokale bevolking hier op heeft gereageerd is nog niet bekend.

Burgemeester André Plaisance van Saint-Martin-de-Belleville ziet uiteraard ook dat de pistes in zijn skigebied niet te vergelijken zijn met voorgaande jaren. Om de wintersporters tevreden te houden heeft hij het volgende aangegeven in een persconferentie: “Wij willen onze trouwe klanten de beste kwaliteit pistes geven en ook de veiligheid blijven waarborgen. We moeten maatregelen nemen en vragen dan ook de lokale bevolking om de pistes zoveel mogelijk te mijden”. Het zou gaan om de periode van 27 december t/m 2 januari. Een woordvoerder van het skigebied heeft aangegeven dat het slechts om een aanbeveling zou gaan. Er wordt dus niks verplicht gesteld.

Saint-Martin-de-Belleville is de gemeente die het bekende Les Trois Valleés huisvest. Als we recente video’s uit het skigebied mogen geloven is daar trouwens nog prima te skiën. Ook elders in Frankrijk werd eenzelfde verzoek gedaan, vertelde Nicole.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in