Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw nieuwe skilift Obere Karbahn II in Berwang van start

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Net als in veel andere skigebieden staan er ook in Berwang veranderingen op de planning. De eerste werkzaamheden zijn zelfs al gestart bij de nieuwe skilift Obere Karbahn II! In 2019/2020 is het eerste deel van deze skilift aangepakt en nu is het tijd voor deel twee. De oplevering staat op de planning voor skiseizoen 2025/2026.

Nieuwe skilift in Berwang: Obere Karbahn

Niet dit skiseizoen, maar die daarop kun je als alles volgens planning verloopt in de gloednieuwe Obere Karbahn II stappen. Hier wordt een 10-persoonsgondel gebouwd op de plek waar nu de Tharnellerkarlift uit 1969 staat. De oplevering staat voor december 2025. De lift is straks een stukje comfortabeler en ook de liftstations worden vernieuwd. Het nieuwe bergstation komt een stukje hoger en daarmee wordt het lifttraject iets langer. Het bergstation van de huidige Obere Karbahn wordt het nieuwe middenstation.

Feiten & cijfers van de nieuwe lift

Het skigebied krijgt dus een uitbreiding de hoogte in! Benieuwd naar nog meer feiten en cijfers over de nieuwe skilift Obere Karbahn in Berwang:

  • Lift: gondel
  • Aantal personen per gondel: 10
  • Hoogte dalstation: 1433 meter
  • Hoogte bergstation: 1730 meter
  • Hoogteverschil: 297 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 4:30 minuten
  • Capaciteit: 2600 personen per uur

Wintersport in Berwang

Berwang is één van de dorpen en deelskigebieden in de Tiroler Zugspitz Arena. Je vindt deze wintersportbestemming net over de Duitse grens in Tirol. Bergwang biedt ruim 36 km aan pistes en die zijn vooral geliefd bij families en beginners. Met ruim 25 km aan blauwe pistes is dat ook niet gek. Toch zullen ook gevorderden zich hier niet snel vervelen.

De Tiroler Zugspitze Arena bestaat uit diverse deelgebieden, zoals de Ehrwalder AlmGrubigstein en Berwang-Bichlbach, zijn onderling niet verbonden, maar liggen niet ver van elkaar verwijderd. Je kunt dus gemakkelijk ieder dag een ander skigebied bezoeken met de auto of skibus. Het gletsjer skigebied op de Zugspitze zorgt voor absolute sneeuwzekerheid.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in