Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Boek last minute een verblijf in Oostenrijk eind februari

© Wildkogel-Arena Neukirchen & Bramberg

Wintersportredacteur

De afgelopen weken is er volop verse sneeuw gevallen in de Alpen en nu heb je ongetwijfeld zin gekregen om last minute nog een trip naar de sneeuw te boeken?! Dat begrijpen we natuurlijk maar al te goed, en daarbij kunnen we je helpen. Samen met ChaletsPlus hebben we gekeken naar skigebieden die nog verblijfsopties hebben eind februari. Je leest er in dit blog alles over!

Kilometers maken: wintersport in de Wildkogel Arena

Het skigebied de Wildkogel Arena is een bekend skigebied in Oostenrijk met nog plek om te verblijven eind februari. Wat hier in de winter allemaal te beleven is? De Wildkogel Arena is bekend omdat de langste, verlichte rodelbaan ter wereld (14 km) in het skigebied ligt. Een bijzondere ervaring die je hier zeker niet mag missen! Daarnaast kun je in het skigebied skiën op ongeveer 75 km aan pistes. Daarbij heb je een prachtig uitzicht op de Großvenediger (3657 meter). Is dit nog niet genoeg? Dan kun je met de skibus ongeveer 20 minuten verderop de Zillertal Arena vinden met ruim 150 km aan piste. Als je hier verblijft heb je dus de voordelen van meerdere skigebieden!

Verblijf in Neukirchen am Großvenediger

Een verblijf in Neukirchen am Großvenediger kun je nog boeken eind februari! Vanuit dit dorp heb je direct toegang tot de pistes van de Wildkogel Arena met de Wildkogelbahn. Ook is er leuke après-ski te beleven en kun je heerlijk wellnessen. In de voorjaarsvakantie kun je nog verschillende chalets boeken in Neukirchen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een vrijstaand chalet met eigen sauna op loopafstand van de piste. Of een appartement midden in het dorp. Je hebt het nog voor het kiezen!

Eens iets anders: wintersport in Fanningberg

Ga je liever voor een iets kleiner skigebied, waar het minder druk is eind februari? Dan is Fanningberg een leuke optie! Dit skigebied is net als twee andere skigebieden onderdeel van de vakantieregio Lungau in de deelstaat Salzburg in Oostenrijk. Dit gezinsvriendelijke skigebied in Oostenrijk heeft 30 km aan pistes: 13 km blauw, 7 km rood en 10 km zwart. Het is een erg zonnig en redelijk sneeuwzeker skigebied. Kinderen kunnen in dit skigebied veel beleven en leren in het FUNNY-Kinderpark. Elke week wordt hier ter afsluiting een skiwedstrijd georganiseerd. Daarnaast is dit skigebied een paradijs voor langlaufers en wandelaars, met veel kilometers aan loipes en verschillende winterwandelpaden.

Verblijf in Mauterndorf

Mauterndorf is een traditioneel dorp met een ligging op 1122 meter. De typisch Oostenrijkse sfeer proef je hier zeker in een van de restaurants tijdens de après-ski. Verblijven in dit dorp is aan te raden voor de echt natuurliefhebber. Je kunt om het dorp prachtig winterwandelen of langlaufen. Een echt hoogtepunt in de omgeving is Burg Mauterndorf, een prachtige burcht die het bezoeken zeker waard is. In het dorp staan nog enkele traditionele chalets te huur voor eind februari!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ChaletsPlus.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in