Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Blauwe luchten boven de pistes op deze prachtige skidag in de Alpen

Wintersportredacteur

Zoals je gisteren kon zien in de foto-update uit het Brandnertal was het prachtig skiweer in de meeste skigebieden dit weekend. En ook vandaag is het weer heerlijk. De komende dagen blijft het nog overwegend zonnig voordat de voorspelde sneeuwval de Alpen bereikt. Geniet je mee van de pistes via de webcams op deze prachtige skidag in de Alpen?

Nu nog zon, daarna heel veel sneeuw

Geniet nog maar even van het zonnetje in de skigebieden, want er komt een heftige weersomslag aan. Vanaf donderdag komt de sneeuw weer met bakken uit de hemel volgens de voorspellingen. Dan kan er in verschillende skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Zuid-Duitsland (met name de Allgäu) meer dan een meter sneeuw vallen tot het weekend. Ook Italië profiteert van de dump, maar in mindere hoeveelheden. Deze sneeuw wordt veroorzaakt door zeer vochtige Noordzeelucht die tegen de noordkant van de Alpen botst.

› WEERBERICHT: meer dan één meter sneeuw onderweg naar de Alpen

Heerlijke webcams van de skidag in de Alpen

Vandaag zijn wij vanuit Nederland ontzettend jaloers op de wintersporters die op dit moment op de piste staan. Want voor nu is er nog even geen dichte bewolking, maar zijn er vooral blauwe luchten in de skigebieden te zien. We geven je een kleine blik in de skigebieden op deze prachtige skidag in de Alpen! Kijk je mee?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in