Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bak met sneeuw in de Alpen op hoogte

Wintersportredacteur

Wat een wind! Niet alleen in eigen land waait het hard, ook in de Alpen is dat het geval. Storm Zoltan zorgt voor flink wat chaos. In een groot deel van de Alpen is code oranje of code geel van kracht en de kaart van Oostenrijk kleurt zelfs bijna volledig oranje. In het oosten is het vrij koud, waardoor de sneeuwgrens onder 1000 meter hoogte uitkomt, verder naar het westen ligt deze hoger. Er valt veel sneeuw, maar helaas ook veel regen in de dalen. Tijd voor een blik op de webcams.

Sneeuwstorm

Tot en met vandaag komt er met name aan de noordoostkant van de Alpenhoofdkam een flinke bak met sneeuw naar beneden. Vooral op hoogte gaat het los en morgen zou de verse sneeuwlaag in sommige gebieden zomaar op 1 tot lokaal zelfs 2 meter uit kunnen komen. Zeker in combinatie met de harde wind, die grote sneeuwhopen maakt. Hieronder volgt een update met webcambeelden.

Lienz
Sölden
Oberlech
Kolm Saigurn

Zillertal Arena
Zillertal Arena
Ramsau
Zauchensee
Falkert

Ehrwalder Alm
Hochsölden
KitzSki
Obertauern
Schladming Dachstein
Leutasch

Zonnig in Italië

In de Italiaanse skigebieden is gisteren zo’n 10 tot 30 cm sneeuw gevallen. Inmiddels schijnt de zon weer en kunnen wintersporters volop genieten van Kaiserwetter in de skigebieden. Ik word best wel een beetje jaloers als ik naar de webcams kijk…

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in