Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Angstaanjagende video: skiër valt in diepe gletsjerspleet

© Unsplash/Christian ter Maat

Wintersportredacteur

Iedereen heeft tijdens het skiën wel eens een moment gehad waarop je denkt: “wow, dat ging maar net goed.” Maar zo extreem als deze skiër heb jij dat gevoel zeker niet gehad. Alleen bij het bekijken van de video schiet je hart al in je keel. Kun je nagaan als je dit echt overkomt.

Bruine streep in z’n onderbroek

De skiër, een doorgewinterde en goed voorbereide wintersporter, daalde af op de gletsjer boven het Franse dorp La Grave toen hij verrast werd door zijn omgeving. In de video zie je hoe angstaanjagend dat moment geweest moet zijn. Het zou ons niets verbazen als hij bij het uittrekken van zijn onderbroek later die dag een bruine streep zag.

Gletsjerspleet

Wat je zien in de video? De skiër in de video valt tijdens zijn afdaling ineens in een diepe gletsjerspleet. Wonder boven wonder weet hij tot stilstand te komen in de ijzige spleet. Hoe het verhaal afloopt en hoe hij uit de spleet komt zie je niet in de video, maar in een reactie op de video op Facebook wordt verteld door de poster: “Voor alle mensen die ons vragen hoe en of ons maatje het gehaald heeft. Ja, alles is in orde. Deze video is er niet om de buzz te maken, maar om te laten zien hoezeer men, zelfs als men de gletsjer van La Grave kent, voor de gek gehouden kan worden door afdalingen te maken terwijl men euforisch in de poeder zit. De gletsjerspleet werd op het laatste moment zichtbaar en we moesten hem vermijden. Gelukkig waren we allemaal goed uitgerust (arva/probe/schop/harnas/ijsbijl/touw) en onze buddy kon op eigen houtje beginnen te klimmen terwijl wij hem met touw hielpen om er helemaal uit te klimmen.”

Eind goed, al goed dus. Maar je bent gewaarschuwd als je op een gletsjer buiten de piste gaat.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in