Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Alpen sluiten 2020 af met dik pak sneeuw

Wintersportredacteur

Corona of niet, Koning Winter trekt gewoon z’n eigen plan. De gigadump van begin december is daar absoluut het bewijs van. Ook tijdens de Kerstdagen kwam er een lekker pak sneeuw naar beneden en vandaag is daar geen uitzondering op. Eén ding is zeker: in de Alpen sluiten ze 2020 af met een dik pak sneeuw!

Eerste sneeuw tijdens de Kerstdagen

In Nederland was het vooral erg nat en grijs tijdens de Kerstdagen, maar in de Alpen was dat een ander verhaal. In de Noordalpen viel lokaal bijna een halve meter verse sneeuw. Op afstand was het weer genieten van jaloersmakende beelden. Tijdens het afgelopen weekend was het daarnaast behoorlijk koud. In een aantal Zwitserse gebieden mat men op zondagochtend zelfs temperaturen van rond de -20 graden. Echt winters dus!

Vandaag sneeuwt het lekker door

Voorlopig blijft het nog wel even winters in de Alpen. Vandaag kan het lokaal lekker doorsneeuwen, zelfs tot in de dalen. Dit keer aan de west- en zuidkant van de Alpen. Zo voorspelt men voor Zell am See-Kaprun zo’n 35 cm, voor de Zillertal Arena 15 cm, ruim 30 cm voor Tignes en Zettersfeld/Hochstein, 25 cm voor Alta Badia en 20 cm voor Ischgl. In de Noordalpen kan een föhnwind voor problemen gaan zorgen. Hoog in de bergen zijn windstoten van ruim 100 km/u mogelijk.

En de rest van de week?

De rest van de week zal wisselvallig zijn met een combinatie van zonnige periodes, bewolking en af en toe wat neerslag. Het blijft koud en dus zal die neerslag over het algemeen als sneeuw gaan vallen. Ook dichter bij huis, in het Sauerland, blijft de kans op sneeuw aanwezig. In Winterberg en Willingen valt er tot en met donderdag regelmatig verse sneeuw.

Het sneeuwt

In een aantal gebieden is het inmiddels begonnen met sneeuwen, zoals je op onderstaande webcambeelden kunt zien.

Alta Badia
Tignes
Val Gardena
Cortina d’Ampezzo
Seiser Alm

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in