Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

REISTIP: Bizar dure skivakantie rond de wereld in 5 weken

Wintersportredacteur

Een wintersport kan zo gek zijn als je het zelf maakt. Maar zo gek als de reistip van vandaag wordt ‘ie niet snel. Deze vakantie is er eentje om bij weg te dromen. Een Britse reisorganisatie bedacht een wereldreis van 5 weken skiën op 3 verschillende continenten. Benieuwd wat dat kost?

De reis

De Britse reisorganisatie ScottDunn is gespecialiseerd in luxueuze en op maat gemaakte ski- en zomervakanties. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Dat dacht de reisorganisatie zelf nu ook. Een epische 5-weekse skivakantie rond de wereld. Hier ga je allemaal heen!

Zwitserland

De eerste 4 nachten beginnen redelijk dicht bij huis. Heerlijk skiën in het bekende Zermatt. Wil je een helikoptervlucht rond de wereldberoemde Matterhorn? Kan geregeld worden!

Japan

Vanuit Zürich pak je het vliegtuig naar Japan. Niseko wordt ook wel de poederhoofdstad van de wereld genoemd. Dankzij koude winden vanuit het noordelijk gelegen Siberië is het hier één groot poederparadijs. Na een dag door de diepste champagnepoeder cruisen kun je heerlijk ontspannen in het 5-sterrenhotel met traditionele verwarmde baden. Na 5 skidagen in Niseko is het tijd om even 2 dagen bij te komen in Tokio.

Freeriden met een freeride ski in de poedersneeuw

Canada

Aangekomen in Canada, is het tijd voor het echte werk. Om te beginnen met 4 dagen heliskiën in de Rockies! Dan even 2 dagen bijkomen in Vancouver om vervolgens door te gaan naar British Columbia. Prachtige ongerepte bergen grenzend aan Alaska. Met een jaarlijkse sneeuwval van zo’n 25 meter hoef je je geen zorgen te maken over de sneeuw. De 4-daagse helikopter tour biedt je een garantie van 17.500 hoogtemeters.

Amerika en IJsland

Nog even een 5-daagse stop in het Amerikaanse Aspen Snowmass voordat de reis weer richting Europa gaat. Naar huis? Nee, de reis is niet compleet zonder een stop in het adembenemende IJsland. Hier kun je tussen het skiën door kajakken, surfen, walvissen spotten of op een IJslandse pony rijden.

Het prijskaartje

Nou benieuwd wat dat mag kosten? De prijzen beginnen bij een slordige €44.300, dan vlieg je wel gewoon Economy Class. Wil je nou nog meer luxe? Geen probleem voor €123.000 ontbreekt het je aan niets. Meer informatie vind je hier.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in