Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Buckelpiste skiën: zo moet het niet (video)

Wintersportredacteur

Buckelpistes worden door veel wintersporters het liefst vermeden. Persoonlijk ski ik ook liever op een strak geprepareerde piste met ribbels. Helaas ontkom je er af en toe niet aan. Zeker tijdens drukke wintersportweken kunnen heuvels zich al snel vormen op de piste. De man in deze video is daar na deze afdaling helemaal klaar mee. Wij geven hem groot gelijk!

Stuiterend van de buckelpiste

Een dag op de pistes wil je natuurlijk optimaal benutten. Met de eerste lift omhoog en pas als laatste weer naar beneden. ’s Ochtends is het genieten van ribbels, maar in de loop van de dag begin je de sporen van andere wintersporters ook te zien. Zeker tijdens drukke dagen worden buckels dan al snel gevormd. Geen probleem natuurlijk, maar het skiet wel een stuk minder fijn. Veel mensen krijgen de kriebels van deze sneeuwhopen, want wat nou als je ineens keihard onderuit gaat?

De angst van menig wintersporter overkomt de man in onderstaande video. Met hoge snelheid stuitert hij van de piste. Vervolgens gaat hij keihard onderuit en verliest hij beide ski’s.

Ook interessant: de 5 steilste pistes van de Alpen

Skiën met extra bescherming

Misschien moet hij de volgende keer maar van een beetje extra bescherming gebruikmaken. Het sumopak uit onderstaand artikel bijvoorbeeld!

VIDEO: in een sumo-pak de piste af

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in