Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiester maakt flinke crash met hoofd op rotsen

Wintersportredacteur

Heftige beelden van een heftige crash. Een skiester maakt een flinke crash op de Scandinavische Big Mountain Championchips. 

Uit balans

Sofia Wikström, zo luidt de naam van de 23 jaar oude skiester die een heftige crash moest doorstaan tijdens de Scandinavische Big Mountain Championchips. De skiester raakte tijdens een sprong van een klif uit balans, met als gevolg dat zij tientallen meters doorrolde na een vrije val van enkele meters. Tijdens de crash raakt de skiester ook nog een rots met haar hoofd.

Beperkte schade

Volgens een Instagram bericht van Sofia, is ze er vanaf gekomen met een gebroken pols en enkele krassen na de val. ”Harde en moeilijke omstandigheden leidden dit jaar tot een vrij grote crash van mijn kant. In het begin voelde alles stabiel en goed, maar net voor de sprong raakte ik uit evenwicht en kon ik de ski’s niet in de goede richting sturen. Hoe dan ook, ik ben weer thuis en ga weg met een gebroken pols en een krasje, hoe onhandig het ook klinkt. Bedankt voor de ongelooflijk hulp en ondersteuning vanaf de berg tot het ziekenhuis en naar huis toe”, aldus Sofia Wikström.

Big Mountain Championships

De Scandinavische Big Mountain Championships worden sinds 1992 ieder jaar gehouden in het Zweedse plaatsje Riksgränsen. Bekijk hieronder de video van de finale van 2018.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in