Nieuwe Spieljochbahn Fügen geopend: de eerste beelden

Gisteren ging de nieuwe Spieljochbahn in Fügen voor het eerst in gebruik. De officiële opening staat op 22 december gepland, maar gisteren konden wintersporters al met de lift omhoog en van de (nieuwe) pistes gebruik maken. Dit zijn de eerste beelden van een rit met de gondel.

Veel sneller

Wij kregen gisteren van skilerares Kimberly Foolen het goede nieuws door. “Spieljochbahn in Fügen vandaag onofficieel geopend”, schreef ze in de app. Uiteraard met de bovenstaande foto erbij als bewijs. “Eerst duurde de gondel 20 à 25 minuten, nu nog maar 13.” Onderstaande video is van haar eerste rit in de gondel.

[dfp_native_ad]

 

Meer nieuws

Niet alleen de gondel is nieuw. Skilerares Eline van der Linden vertelde ons gisteren: “Vandaag is een spannend moment, want vanaf vandaag is de Spieljoch open. Nieuwe gondel, nieuwe pistes, alles is nieuw! Dus, veel nieuw sneeuwplezier èn skiplezier in Fügen.” En naast skiën kun je ook rodelen in de regio. Meer daarover in het onderstaande artikel.

Nieuwe rodelbaan in Fügen vanaf december geopend

Nieuwe Spieljochbahn Fügen

Na jaren dienst was het over en uit voor de oude Spieljochbahn. In maart ging die tegen de vlakte om plaats te maken voor een moderne variant met allerlei toevoegingen en extra comfort. Voor het project wordt 40 miljoen euro uitgetrokken. Het dal-, middel- en bergstation worden helemaal opnieuw gebouwd, extra sneeuwkanonnen zijn aangeschaft en een nieuw waterreservoir wordt aangelegd.

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?