Ski Gstaad

© Skiinformatie

Gstaad reageert op bodemprijzen seizoenspas Saas-Fee

Gisteren berichtten wij over de seizoenspassen in Saas-Fee. Dankzij een spectaculaire crowdfundingactie kun je die nu kopen voor net iets meer dan 200 euro, een schijntje. De concurrent Gstaad reageerde verrassend op de actie.

Tegencampagne
“We feliciteren de mensen achter deze marketingcampagne met het succes, maar we distantiëren ons zelf van zulke acties”, vertelt Matthias In-Albon, manager van de Bergbahnen Destination Gstaad AG. Gasten van het gebied vroegen of er een dergelijke actie zou komen. “Wij hebben besloten dat niet te doen, want we denken dat dit bedenkelijke gevolgen kan hebben voor de complete wintersport markt.” Matthias In-Albon gaat ervan uit dat skigebieden door de actie onder druk komen te staan. Om duidelijk te maken dat het gebied zich distantieert van de actie hebben ze een kleine tegencampagne in het leven geroepen, die in de krant gedrukt werd. “Liever een paar Franken meer en 100.000 mensen minder op de piste”, luidt de slogan.

skigstaad

De filosofie trouw blijven in Gstaad
Zoals de campagne ook laat zien wil Gstaad de bestaande filosofie trouw blijven. Het individuele genieten blijft voorop staat. “We zetten ook in de toekomst in op kwaliteit in plaats van massa”, legt In-Albon uit. “We vragen de prijs die ons gebied met al z’n voordelen waard is.”

Skipassen voor een schijntje
In Saas-Fee kun je dit jaar voor circa 207 euro een seizoenspas kopen. Voor dat geld kunnen wintersporters het hele seizoen gebruik maken van de liften en pistes in het gebied. De prijs zou echter alleen gehanteerd worden als er 100.000 seizoenpassen verkocht zouden worden. Dat is nog niet gelukt, maar bij 75.000 verkochte passen heeft het skigebied de actie afgelopen week toch laten doorgaan. Meer daarover lees je in het artikel hieronder.

Seizoenspas Saas-Fee voor een schijntje dankzij crowdfunding actie

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?