40 miljoen euro geïnvesteerd in de skigebieden van Karinthië

Van vernieuwde liften tot een nieuwe zwarte piste, in Karinthië is er afgelopen zomer weer hard gewerkt. Er is ongeveer € 40 miljoen geïnvesteerd voor het komende winterseizoen. Benieuwd wat je allemaal te wachten staat als je deze Oostenrijkse deelstaat in de winter bezoekt?

Nieuwe lift in Nassfeld

De grootste verandering voor komende winter 2024/2025 vind je in het skigebied Nassfeld. Dit is het grootste en bekendste skigebied van Karinthië. De nieuwe skilift heet de Tröglbahn. Vanaf 6 december brengt deze lift je de berg op. Het is een bijzondere lift, want het is de allereerste in de regio die wordt ondersteund door AI-technologie. Medewerkers worden bijvoorbeeld geassisteerd door deze technologie. Deze investering heeft meer dan € 26 miljoen gekost.

Meer informatie over de nieuwe lift ›››

Skipasprijzen in Karinthië

Tot nu toe zijn er al 8800 skipassen verkocht in de deelstaat, een mooie tussenstand voor deze tijd van het jaar. De skipasprijzen zijn opnieuw gestegen; er is een toename van ongeveer 8% ten opzichte van vorig jaar. In de verschillende skigebieden variëren de prijzen van € 30,- tot € 67,- voor een dagskipas.

Steun voor kleine skigebieden

Verschillende gemeentes in Karinthië bieden steun aan kleinere skigebieden. Naast de grote skigebieden zoals Nassfeld, Bad Kleinkirchheim en Gerlitzen, spelen ook de kleine skigebieden een belangrijke rol. Zo is ervoor gezorgd dat het skigebied Skieldorado Hrast in Feistritz an der Gail kan blijven bestaan. Vooral voor kinderen in de regio zijn deze kleinere skigebieden van belang. Zo kunnen ouders na school of werk nog even met hun kinderen een uurtje skiën of snowboarden. Op deze manier blijft wintersport toegankelijk voor iedereen.

Nieuwe zwarte piste

In het skigebied Goldeck kun je komende winter afdalen van een nieuwe piste. De zwarte Goldeck S1 is een echte uitdaging voor gevorderde wintersporters. Vanaf de top van de Goldeck op 2142 meter ski je helemaal terug naar het dal op 537 meter. Eerst genieten van het uitzicht en dan afdalen van een van de langste zwarte afdalingen van heel Oostenrijk. Vanaf 6 december is het skigebied met de nieuwe piste geopend.

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?