© Skiinformatie.nl

Bouw-update: zo gaat het bij de 12er Nord in Hinterglemm

Bij de 12er Nord in Hinterglemm zijn de afgelopen maanden veel veranderingen doorgevoerd. De oude ‘klassieker’ is volledig afgebroken en wordt vervangen door een gloednieuw model. De nieuwe, moderne lift is bijna gereed en de werkzaamheden verlopen volgens planning! Kijk hier hoe het er op dit moment uitziet in het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Nieuwbouw 12er Nord Hinterglemm

De nieuwe lift is op veel punten een verbetering in Hinterglemm. Volgende winter kunnen er 2600 personen per uur de berg op, waardoor de doorstroming bij de liftstations verbetert. Ook wordt het dalstation iets verplaatst om de verbinding met de Hochalmbahn te verbeteren. Alle details over de nieuwe lift!

Goede timing!

De timing is ook perfect voor de WK alpineskiën dat in 2025 in Saalbach wordt gehouden. Het skigebied bereidt zich volledig voor op dit grootschalige evenement. Er wordt maar liefst € 37 miljoen geïnvesteerd om alles gereed te maken. 34 jaar na de eerste WK in Saalbach is het in 2025 weer zover. De focus in het skigebied ligt op het concept ‘één berg – alle competities’. Alle wedstrijden vinden plaats op de 12er Kogel, die alle disciplines verenigt met slechts één finishgebied. De vrouwen openen de WK met de eerste downhilltraining op de legendarische piste.

Bouw-update: eind augustus

In vergelijking met een paar maanden geleden lijkt de 12er Nordbahn alweer op een echte skilift! De liftpalen zijn geplaatst en de stations zijn bijna af. Wat gaat de verbouwing hard! Komende winter kun je al in de gloednieuwe lift in Hinterglemm stappen.

Bekijk de beelden

Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wil je alle ontwikkelingen volgen op wintersportgebied? Meld je dan snel aan via het onderstaande formulier voor het laatste wintersportnieuws in je mailbox.

 *
 *

Waar ben je naar op zoek?

Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in