Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe lift in skigebied Gerlitzen in het Oostenrijkse Karinthië

Gerlitzen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Op 20 juni 2022 is de bouw van de nieuwe lift in Gerlitzen van start gegaan. Deze bouw is onderdeel van het vernieuwingsplan voor het gebied. Gerlitzen is een wintersportgebied in Karinthië in het zuiden van Oostenrijk. Een pannenkoeklift uit 1977 wordt vervangen door de 4-persoonsstoeltjeslift Wörthersee Freeride-Jet. Lees verder voor alle specificaties van deze nieuwe lift.

Nieuwe lift in Gerlitzen

De nieuwe lift betekent veel meer comfort! In de toekomst kun je namelijk zitten in deze lift en hoef je niet meer te staan. Daarnaast brengt de Wörthersee Freeride Jet je nog een stukje hoger dan de oude pannenkoeklift. Met de stoeltjeslift zijn vier verschillende pistes bereikbaar: de Ossiacher-See-Downhill, Tower-Downhill, Finsterbach-Freeride-Downhill en de Finsterbach-Downhill. De bedoeling van de nieuwe lift is dat deze ervoor gaat zorgen dat de mensen zich meer verspreiden over het skigebied. Zo kan de drukte zoveel mogelijk worden voorkomen. Na een lastig 2021 hoopt Gerlitzen-directeur Hans Hopfgartner met deze investering op een succesvol jaar aankomend skiseizoen.

Feiten & cijfers over de nieuwe lift

De nieuwe lift in Gerlitzen is een echte innovatie voor het gebied. Bekijk hieronder alle specificaties:

  • Soort lift: stoeltjeslift
  • Aantal personen per stoeltje: 4
  • Hoogte dalstation: 1712 meter
  • Hoogte bergstation: 1790 meter
  • Lengte traject: 305 meter
  • Hoogteverschil: 78 meter
  • Snelheid: 2,5 meter per seconde
  • Duur rit: 2:10 minuten
  • Capaciteit: 2000 personen per uur

Wintersport in Gerlitzen

Gerlitzen is samen met het gebied Dreiländereck onderdeel van Villacher Berge in Karinthië. Een perfecte plek voor families. Dit komt omdat het skigebied Gerlitzen faciliteiten heeft zoals een uitgebreid kinderland, vele oefenliften en drie grote oefenweides. Hier kunnen de kinderen de hele dag hun gang gaan. Daarnaast is er ook een snowpark helemaal ingericht op de behoeftes van kinderen. Maar er zijn ook genoeg faciliteiten voor meer gevorderde wintersporters. In totaal zijn er twintig liften en zo’n 45 kilometers aan pistes in Gerlitzen. Vanaf boven op de berg heb je vele mogelijkheden omdat je kunt skiën naar het noorden, westen, oosten en zuiden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in