© Skiinformatie

Mogelijk gratis boosterprik in Oostenrijk voor Nederlanders

Nederlanders die in Oostenrijk op vakantie willen, kunnen daar mogelijk een gratis boosterprik krijgen, die direct na de vaccinatie geldig is. Dat meldt De Telegraaf op basis van een gesprek met een woordvoerder van het Oostenrijkse ministerie van Volksgezondheid. Zo zouden wintersporters die met het Janssen-vaccin zijn ingeënt toch na 3 januari op vakantie kunnen in het land.

Oostenrijk maakte eerder deze week bekend dat mensen die slechts één vaccinatie met het Janssen-vaccin hebben gehad, niet meer als volledig gevaccineerd worden gezien vanaf 3 januari 2022. Aangezien in Oostenrijk voor een wintersportvakantie een 2-G bewijs nodig is, zorgt dat bij veel Nederlandse wintersporters voor paniek. Zoals het er nu naar uitziet komt de boosterprik voor velen te laat voor hun geplande vakantie.

Onduidelijkheid

Op basis van berichtgeving van De Telegraaf zou men in Oostenrijk een boosterprik kunnen krijgen, die meteen geldig zou zijn als die geregistreerd wordt. Of die directe registratie er dan zou komen, is nog maar de vraag. Kortom, er is nog onduidelijkheid. En daarnaast is er ook onduidelijkheid over wanneer in Nederland gestart wordt met de boosterprikken voor iedereen die dat wil. Even afwachten nog dus. Zeker omdat Nederland bezwaar maakt tegen de Oostenrijkse vaccinatieregels.

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?