Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederland hoopt Oostenrijkse vaccinatieregels te veranderen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Nederland is het niet eens met de vaccinatieregels die in Oostenrijk bekend zijn gemaakt de afgelopen week. Demissionair minister Hugo de Jonge heeft vandaag (dinsdag) gezegd dat er bezwaar wordt gemaakt tegen de strenge regels. Gehoopt wordt dat Oostenrijk op andere gedachten gebracht kan worden.

Voor veel wintersporters die in Oostenrijk vakantie willen vieren, was er slecht nieuws de afgelopen dagen. Wie is gevaccineerd met één prik van het Janssen-vaccin, wordt vanaf 3 januari 2022 niet meer als volledig gevaccineerd gezien in het land. Dit betekent dat een skivakantie in Oostenrijk voor veel Nederlanders niet meer tot de optie zou behoren, omdat zij nog geen extra prik kunnen krijgen voor hun geplande vakantie.

Vrij verkeer van personen belemmerd

Volgens De Jonge wordt middels deze strenge regel het vrije verkeer van personen belemmerd. Dat zou binnen de Europese Unie niet het geval mogen zijn. Bovendien is De Jonge het ook niet eens met de verkorting van de geldigheidsduur van vaccinatiebewijzen naar 270 dagen. Hij is van mening dat elke Europese lidstaat de adviezen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) moet volgen. Het EMA raadt boosterprikken nog niet aan en zolang dat niet het geval is, zou niet elk land zijn eigen eisen moeten stellen.

Derde vaccinatieronde al lang begonnen

Ondanks dat de vaccinatiegraad in Oostenrijk flink achterligt ten opzichte van Nederland, is het land wel al langere tijd met het uitdelen van derde prikken begonnen. In het wintersportland zijn al bijna een half miljoen mensen voor de derde keer gevaccineerd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in