Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

8 luxe vakantiehuizen in Oostenrijk met eigen sauna

Chalet Itter Wilder Kaiser in Oostenrijk met sauna

© Villa for You

Wintersportredacteur

Eerlijk is eerlijk, als je op wintersport gaat, mag het allemaal best een beetje luxe. Je bent immers op vakantie in een prachtige Oostenrijkse bergomgeving en je kunt eindelijk even bijkomen van de alledaagse stress en hectiek door iedere dag op de latten te staan. En wat is er nou beter dan na een dag in de sneeuw, stoom afblazen in de wellness? In je eigen accommodatie? Privé? Precies, niks dus. Wij weten het wel: deze 8 luxe vakantiehuizen in Oostenrijk met eigen sauna zijn voor op je lijstje!

De luxe van een sauna in je chalet

Er zijn verschillende redenen waarom het huren van een eigen chalet of vakantiehuis tijdens je wintersport in Oostenrijk fijn is. Het is bijvoorbeeld ideaal als je met vrienden op vakantie bent of met meerdere gezinnen naar de sneeuw gaat, want veel vakantiehuizen beschikken over meerdere slaapkamers en badkamers. En dat is niet het enige fijne. Wintersport en wellness gaan hand in hand met elkaar, want hoe heerlijk is het om je spieren in de hete sauna te laten ontspannen na een dag hard werken op ski’s of snowboard? En over privacy gesproken, hoe luxe is het als je een eigen sauna in je vakantiehuis tot je beschikking hebt? Onderstaande vakantiehuizen in Oostenrijk hebben dat comfort allemaal!

1. Chalet Barney S

Vlak bij het knusse dorpje Rauris ligt Chalet Barney S, een eveneens sfeervolle plek om te verblijven tijdens een wintersport in Oostenrijk. Je kunt het skigebied van Rauris vanaf hier gemakkelijk bereiken, maar ook als je in andere skigebieden wilt skiën, zoals in Zell am See-Kaprun, dan kun je daar vanaf de accommodatie eenvoudig naartoe. Het chalet telt in totaal vier slaapkamers, twee badkamers en natuurlijk een heerlijke sauna om in te relaxen. Met een fijne inrichting en een heerlijk balkon biedt het vakantiehuis bovendien ook nog genoeg andere plekken om te ontspannen.

Chalet met sauna in Oostenrijk Rauris
© Villa for You

2. Chalet Im grünen Herzen

Het grote vrijstaande chalet Im grünen Herzen is een prachtige plek voor een wintersport in het schitterende Donnersbachwald. Het huis maakt deel uit van een chaletpark waar je meerdere van deze accommodaties vindt. Vanuit hier kun je maar liefst twee skigebieden bereiken: Riesneralm en Planneralm. In totaal biedt het chalet plaats aan acht wintersporters die terecht kunnen in vier slaapkamers. Ook beschikt het vakantiehuis over drie moderne badkamers en een heerlijke sauna voor optimale ontspanning.

Vrijstaand chalet in chaletpark Donnersbachwald
© Villa for You

3. Chalet BergbiberHAUS XL

In het plaatsje Piesendorf, vlak bij het skigebied van Zell am See-Kaprun, ligt een heerlijk vakantiehuis met eigen sauna in een privé wellnessruimte. Chalet BergbiberHAUS XL bestaat uit vier slaapkamers en drie badkamers, beschikt over een mooi terras en balkon en ruime keuken. Het vakantiehuis is sfeervol ingericht middels een fijne samenhang van authentieke Oostenrijkse en moderne elementen. In de eigen wellness kun je genieten van een Finse sauna met infrarood, rustruimte en ruimte om te relaxen.

Chalet Piesendorf in Oostenrijk met sauna
© Villa for You

4. Chalet Alpenlodge

Op zoek naar een exclusief vakantiehuis in Oostenrijk met eigen sauna? Zet Chalet Alpenlodge dan maar op je lijstje. Niet alleen is dit chalet luxueus afgewerkt en strak ingericht, ook is het een ski-in ski-out locatie in het skigebied Galsterberg-Pruggern, regio Schladming-Dachstein. Het chalet beschikt over drie slaapkamers, twee badkamers, een prachtige sauna en biedt plaats aan maximaal 10 personen.

Chalet Schladming Dachstein Oostenrijk
© Villa for You

5. Chalet Goldstern

Chalet Goldstern ligt direct bij het skigebied in de regio Murau-Kreischberg, waardoor je in een mum van tijd op de pistes staat. Het chalet is met recht een van de luxere vakantiehuizen in Oostenrijk met eigen sauna en dat is niet alleen vanwege het feit dat je hier in volledige privacy stoom af kunt blazen. De inrichting bestaat uit een fraaie mix van moderne en strakke elementen en die typische Oostenrijkse gemütlichkeit. Alle vier de slaapkamers zijn comfortabel ingericht en bieden een slaapplek voor maximaal acht wintersporters. Vanaf de accommodatie bereik je bovendien snel het centrum van het charmante plaatsje Sankt Lorenzen, waar je leuk kunt winkelen of een hapje buiten de deur kunt eten.

Chalet met eigen sauna in Oostenrijk Kreischberg
© Villa for You

6. Penthouse Adlerblick

Niet ver van de Rosnerköpfl-gondel in Werfenweng ligt dit prachtige penthouse voor tien personen. Met vier slaapkamers en twee badkamers is er genoeg ruimte voor een wintersport met de familie of vrienden, en uiteraard is er een heerlijke sauna om na het skiën even te relaxen. Naast dat het vakantiehuis luxe en modern is ingericht, heb je vanaf hier ook nog eens een waanzinnig uitzicht op de omliggende bergomgeving. Op zoek naar meer pistekilometers? Op een kleine 30 km afstand ligt Ski Amadé, een van de grootste skigebieden en eenvoudig te bereiken.

Penthouse in Werfenweng in Oostenrijk met sauna
© Villa for You

7. Vakantiehuis Tauernlodge Krimml 1A

Het oergezellige vakantiehuis Tauernlodge Krimml 1A laat je meteen in Oostenrijkse sferen komen door de inrichting met veel houtelementen en algehele knusse ambiance. Het is een van de fijne vakantiehuizen in Oostenrijk met eigen sauna dat perfect is voor een familie of bijvoorbeeld een groep vrienden, want het biedt plaats aan tien personen. Gelegen in Krimml, kun je gemakkelijk en snel met de skibus de Zillertal Arena bereiken, na afloop een drankje drinken in de bar in het dorp en vervolgens alles uitzweten in je eigen sauna. Heerlijk!

Vakantiehuis Zillertal Arena met eigen sauna
© Villa for You

8. Vakantiehuis Traunerfeld

De laatste van de luxe vakantiehuizen in Oostenrijk met eigen sauna die je op je lijstje wilt zetten, is het moderne vakantiehuis Traunerfeld. Deze grote woning ligt in het dorpje Wörth, vlak bij het skigebied van Rauris, maar ook in de buurt van Zell am See-Kaprun, het Gasteinertal en Hochkönig. Tien wintersporters kunnen overnachten in vier fijne slaapkamers. Het huis kent een moderne maar toch sfeervolle inrichting en misschien is de beste plek van het vakantiehuis wel de wellnessruimte. Hier kun je even helemaal bijkomen in de infraroodsauna, Klafs sauna met sanarium, extra douches en relaxgedeelte.

Chalet Traunfeld in Rauris Oostenrijk
© Villa for You

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Villa for You.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in