Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© X-Socks

X-Socks Ski Energizer Light: de skisok voor de sportieve skiër

Wintersportredacteur

Skisokken, je hebt ze in allerlei soorten, kleuren en maten. De één heeft liever wat dikkere sokken, terwijl de ander juist zweert bij hele dunne sokken. Iedereen heeft z’n voorkeur, maar toch hebben experts er ook over nagedacht. Zo wil een beginnende skiër wat dikkere sokken, terwijl een gevorderde of sportieve skiër juist dunne sokken wilt. Voor die laatste groep hebben we een tip: X-Socks Ski Energizer Light.

X-Socks Ski Energizer Light

Speciaal voor sportieve skiërs heeft X-Socks de Ski Energizer Light op de markt gebracht. Sportieve skiërs hebben vaak nauwsluitende schoenen, zodat elke beweging goed wordt overgebracht naar de ski. De Ski Energizer Light is een dunne sok die goed aansluit op je onderbeen. De bewegingsoverdracht is maximaal, precies wat sportieve skiërs willen!

HeliXCoil systeem

De X-Socks Ski Energizer Light 4.0 is nieuw in deze lijn van X-Socks. Het nieuwe aan dit model is het HeliXCoil systeem dat in de sok is verwerkt. De skisok heeft twee spiraalvormige drukzones die van enkel tot knie om de kuitspieren lopen. Hierdoor ondersteunt deze sok de kuitspieren, zonder daarvoor de bloedcirculatie in gevaar te brengen. Deze sok zorgt dus voor een beter bloeddoorstroming in je kuiten, waardoor ze minder snel vermoeid raken. In de video hieronder kun je zien hoe de sok precies in elkaar zit.

X-Socks

X-Socks is al jaren een vast merk in de wintersportwereld. De populaire skisokken staan erom bekend dat ze blijven ontwikkelen. Hoe het allemaal begon? De makers van X-Socks vroegen zichzelf af of functionele kleding voor atleten net zo innovatief, efficiënt en vooruitstrevend kan zijn als de auto-industrie, moderne geneeskunde en ruimtevaarttechniek. ‘Ja, dat kan zeker!’, was hun antwoord. Hiervoor zouden ze alleen anders moeten gaan denken over hoe je met functionele kleding omgaat.

Met deze gedachte in het achterhoofd zijn ingenieurs, wetenschappers en textielexperts samen met atleten aan de gang gegaan. Onder het motto ’think out of the box’ hebben ze Zwitserse precisie, Duitse techniek en de kwaliteit van Italiaanse textielfabrieken samengebracht in de X-Technology DenkTank. Het resultaat? De X-Socks!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in