Hoe kouder het weer, hoe groter het verlangen naar een warm glas Glühwein. Toch is niets minder waar, zo blijkt. Je zult het bijna niet geloven, maar tijdens de warme weken in december steeg de verkoop van Glühwein met een recordhoeveelheid.
Meer dan 1 miljoen liter
Een winters november werd opgevolgd door een tropisch december. Een föhnwind raasde door de Alpen en bracht het kwik in Oostenrijk flink omhoog. Er werd zelfs gesproken over een hitterecord.
Maar hoe warm december ook was, dat heeft iedereen er niet van weerhouden om volgas aan de Glühwein te gaan. Sterker nog, de grootste Glühweinleverancier van Oostenrijk (Pfanner), meldt een recordomzet voor december. Op kerstmarkten in Vorarlberg werden alleen al 500.000 kopjes Glühwein gedronken. Dat is 100.000 kopjes meer dan vorig jaar. Het bedrijf heeft inmiddels al meer dan 1 miljoen liter Glühwein verkocht.
Locals gek op Glühwein
Vooral de lokale bevolking is gek op Glühwein. Het is én blijft dé favoriete drank op onder andere kerstmarkten. Maar ook toeristen weten de warme kruidenwijn te waarderen. Pfanner leverde in december aan het binnen- en buitenland, vanaf januari zijn het vooral de skigebieden die het drankje bestellen.
Zelf maken? Bekijk hier het recept voor Glühwein!
Minder suiker
Heb jij de afgelopen jaren genoten van een glas Glühwein van Pfanner in Oostenrijk? Bereid je dan maar vast voor, want er gaat iets veranderen in de smaak. Veel mensen vinden het drankje veel te zoet en daarom gaat het suikergehalte omlaag. Dit geldt overigens alleen voor alle Glühwein in Oostenrijk. Die van de buitenlandse markt blijft twee keer zo zoet, omdat dit zo gewenst is.












