Nieuwsalert per mail ontvangen

90 jaar oud en nog steeds werkzaam bij de pistedienst

Tommy Tomasi is 90 jaar en oprichter van Thredbo Ski Patrol en nog steeds werkzaam op de piste in Australië. Zijn bizarre levensverloop maakt het verhaal achter de oude man geweldig en zorgt voor nog meer respect. 

Tomasi is geboren in Laborghin in het noorden van Italie en staat sinds zijn 4e jaar al op de ski’s. Zijn vroege start leidde ertoe dat hij op zijn 9e onderdeel werd van het ski racing team voor kinderen. Hij beleefde een onbezorgde jeugd, totdat de oorlog uitbrak. 

90 jarige pistedienst medewerker

Op zijn 17e stond hij voor de keus om voor Hitler en Mussolini te vechten of de bergen in te trekken en te strijden met de partizanen (de Italianen die tegen de regering waren). Zelf kon hij de keuze niet maken waardoor hij door zijn vader de bergen in werd gestuurd. Hier stond hij aan de basis van het opblazen van een belangrijke verbindingsbrug van de Duitsers, waarbij het Duitse leger hem oppakte en meenam naar een concentratiekamp in Duitsland. Hier heeft hij negen maanden gezeten toen hij wist te ontsnappen en werd opgevangen door de Amerikanen. 

LEES OOK: 96 jaar en nog steeds op de ski’s

Schermafbeelding 2016-08-19 om 10.11.34

Toen de oorlog afgelopen was vertrok hij opnieuw naar zijn ouders om weer werk te zoeken. Dit was in die tijd niet makkelijk waardoor hij het geluk buiten Italië ging opzoeken. Met de boot vertrok hij naar Australië waar hij aan het werk ging in de mijnen. Na een lange tijd hier te hebben gewerkt besloot hij een auto aan te schaffen om vervolgens Australië te gaan ontdekken. Om toch geld te blijven verdienen werkte hij bij Charlottes Pass als sneeuwruimer. Hier ontmoette hij Tony Sponar, wat nu bekend staat als oprichter van Thredbo. De twee mannen trokken veel met elkaar op en skieden regelmatig in het gebied dat nu is uitgegroeid tot Thredbo Skiresort. Tijdens deze tochten kwamen zij op het idee om een skigebied te bouwen. Dit project werd de taak van Tony en Tommy had direct het idee om de pistedienst op zijn rekening te nemen.

Schermafbeelding 2016-08-19 om 10.09.3590 jarige pistedienst medewerker

Op dit moment is hij 90 jaar en is al circa 60 jaar in dienst bij zijn pistedienst. In de video vertelt hij hoeveel liefde hij heeft voor de prachtige natuur en zijn mooie werk. Bekijk de video en besef je goed dat er maar weinig mensen zijn die op die leeftijd nog zo fit zijn en met zoveel passie een bepaald beroep uitoefenen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in