Nieuwsalert per mail ontvangen

5 tips voor wintersport in Frankrijk met het gezin

Wintersportredacteur

Elke wintersportliefhebber herkent het wel. Je wordt wakker en rent naar het raam om te kijken hoe de sneeuw erbij ligt in de eerste zonnestralen van de ochtendzon die net over de bergtoppen heen komt. Wat is er mooier om deze ervaring te delen met jouw kinderen? In Frankrijk hebben ze het Famille Plus Label, waardoor de vakantie met je kinderen nog aangenamer wordt.

Het Famille Plus Label is het enige nationale toeristische keurmerk in Frankrijk dat de plaats geschikt is voor gezinnen met kinderen. Een plaats wordt voorzien van dit label zodra zij voldoen aan een aantal eisen. De gasten moeten er goed worden ontvangen en worden voorzien van informatie. Er moet een animatie-programma en een activiteitenprogramma zijn, maar ook moet de omgeving en het cultureel erfgoed ontdekt kunnen worden. De accommodaties, restaurants, de technische voorzieningen, het vervoer en de veiligheid moeten allemaal aan strenge eisen voldoen. Op deze manier wordt de vakantie voor gezinnen met kinderen zo onbezorgd mogelijk gemaakt. Wij hebben voor jullie een aantal bestemmingen en activiteiten in Frankrijk uitgekozen die aan deze eisen voldoen.

Les Menuires (Savoie Mont Blanc)

Niet alleen kleine skidorpen zijn geschikt voor het hele gezien. Les Menuires in het skigebied Les 3 Vallées is in 2015 uitgeroepen als beste wintersportplaats voor gezinnen. De wintersportplaats is onderdeel van het grootste skigebied ter wereld. In het dorp is een kinderopvang voor kinderen vanaf 3 jaar. Kleine kinderen kunnen bij de club des Piou-Piou op een veilige manier leren skiën, terwijl de ouders zelf op pad gaan.

©France Montagnes-Thomas Hytte

La Rosière

La Rosière is een van de meest familievriendelijke skigebieden in de Alpen. Voor komend seizoen heeft het gebied zich nog verder ontwikkeld. Vanaf december 2018 is het skigebied namelijk uitgebreid met een nieuw terrein. Er zijn vijf nieuwe rode pistes gecreëerd, die voorzien zijn van twee zespersoons skiliften. Het gedeelte wat al reeds off piste-terrein was wordt beter toegankelijk.

Les Gets

Ondanks dat het onderdeel is van het 600 km grote skigebied van Les Portes de Soleil heeft Les Gets de charme van een dorp weten te behouden. Er zijn in het dorp veel leuke activiteiten te doen voor het hele gezin. In het centrum van het dorp ligt een ijsbaan die in de wintermaanden dagelijks geopend is. Verder worden er veel evenementen georganiseerd voor jong en oud. Het wintersportdorp heeft uitzicht op de Mont Blanc en ligt in de buurt van het Lac Léman.

© Thomas Hytte

Kaasfondue in een gondel

Een ritje in een gondel hoeft helemaal niet saai te zijn. In het gezinsresort Méribel kun je namelijk in een gondel kaasfonduen. De ouders kunnen daarnaast genieten van een witte wijn die bij de prijs is inbegrepen. Gedurende de rit kun je genieten van een 360° uitzicht over de vallei. Voorafgaand aan de rit naar boven kom je samen in een reuzeniglo, bij de soepbar krijg je het aperitief. Vervolgens stap je aan boord van de gondellift voor de kaasfondue. Ten slotte kun je in de ‘Sapin Bar’ de avond afsluiten.

Terug in de tijd bij restaurant Le Collet

Op een hoogte van 1100 meter ligt, middenin het regionaal natuurpark Ballons des Vosges, restaurant Le Collet verscholen. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Het servies, dat lijkt alsof het uit grootmoeders tijd stamt, past helemaal bij de gerechten van chef Olivier Lapôtre. Naast te dineren met de eenvoudige gerechten is het bij Le Collet ook mogelijk om een kamer te boeken, zodat je hier de nacht kunt doorbrengen.

Kijk voor alle tips voor een wintersportvakantie in Frankrijk met het hele gezin op de website van France.fr

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in