Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

14-jarig meisje overlijdt tijdens skiles

Helikopter

© Skiinformatie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wat er precies gebeurd is tijdens de skiles afgelopen donderdag is nog niet duidelijk, maar één ding is zeker. Het meisje van 14 overleed aan de verwondingen die ze opliep tijdens haar val in het skigebied Adelboden-Lenk.

“Op dit moment kan ervan uitgegaan worden dat er aan de val geen botsing vooraf is gegaan. Het gaat om een eenzijdig ongeval.” Dat zegt een vertegenwoordiger van de politie die het ongeval onderzoekt.

Op donderdagmiddag kort voor half twee was het meisje in een skischoolgroep aan het skiën toen ze verkeerd viel. De pisteredding en andere aanwezigen hebben het zwaargewonde meisje gereanimeerd waarna ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevlogen werd. Daar overleed ze dezelfde avond nog aan haar verwondingen. Waardoor het meisje ten val kwam is onbekend.

Leider van de skischool Pascal Frei bevestigd dat het meisje skiles had op het moment van het ongeval. “We zijn zeer betrokken bij deze tragedie en er heerst diepe rouw in de skischool”, vertelt hij. Ook heeft de skischool volgens hem “nauw contact met de familie”. “De leerling was op een zeer eenvoudig gedeelte van de rode piste onderweg en is daar heel ongelukkig gevallen. Het ongeval staat op geen manier in verbinding met de les zelf.” Meer wil Frei niet kwijt over het trieste voorval. 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in