Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

110 miljoen euro geïnvesteerd in skigebieden Dolomiti Superski

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De skigebieden in de Dolomiti Superski hebben de afgelopen maanden flink geïnvesteerd. In totaal gaat het om een bedrag van 110 miljoen euro. Van nieuwe liften tot renovaties van oudere faciliteiten en een nieuwe app. Het skiseizoen van de skiregio gaat tussen 25 november en 5 december van start. Dit zijn de grootste veranderingen die je in de winter van 2023/2024 tegenkomt.

Nieuwe skiliften in de Dolomiti Superski

Elke zomer wordt er flink gebouwd in de skigebieden. Dit jaar was het in de Dolomiti Superski tijd voor enkele aanpassingen. De grootste verandering is de upgrade van de oude gondel uit 1986 in Plose. De nieuwe gondel in Plose heeft dezelfde naam als het skigebied en is een van de belangrijkste liften. Deze geeft de wintersporter namelijk toegang vanuit het dorp tot de pistes. Ben je ooit al eens in dit skigebied geweest, dan heb je deze gondel zeker gebruikt. Het hele traject van de Plose gondel wordt met de nieuwe lift opgedeeld in tweeën. Zo ontstaat er dus met de nieuwe lift een middelstation waar je uit kunt stappen. De lift heeft in zijn geheel een update gekregen van zes naar tien persoons gondels. 

Meer informatie

Andere aanpassingen qua liften zijn:

  • In Civetta is de Casera dei Zorzi – Cornia vervangen
  • In Val Gardena is de skilift Cendevaves op Monte Pana vervangen door een gloednieuwe lift

Nieuwe app in de skiregio

In de hele skiregio kun je vanaf midden november van een nieuwe app gebruikmaken. De My Dolomiti-App is een mobiele tool voor tijdens je wintersport. Verschillende diensten en informatie kun je via de app vinden. De software is een helpende hand tijdens je skivakantie in de Dolomieten.

Algemene aanpassingen in Dolomiti Superski

In veel skigebieden in de Dolomiti Superski zijn de kunstsneeuwsystemen aangepast en verbeterd. Daarnaast krijgen jaarlijks ook meerdere liften een algemene revisie. Enkele grote veranderingen hebben we hier op een rijtje gezet:

Nieuws uit Konplatz

In Kronplatz is het kunstsneeuwsysteem uitgebreid bij de Seewiese piste. Daarnaast zijn er in de rest van het skigebied sneeuwkanonnen toegevoegd die komende winter de pistes wit maken. In St. Virgil is daarnaast een algemene revisie uitgevoerd bij de Col Toronn lift. Een leuk nieuwtje uit Valdaora is de nieuwe halfpipe.

Alta Badia: vernieuwingen

Ook in Alta Badia is gewerkt aan een uitbreiding en verbetering van het kunstsneeuwsysteem. Hiermee is de efficiëntie verhoogt en zijn de sneeuwkanonnen nu meer geautomatiseerd. In Corvara zijn enkele pistes aangepakt. Het eerste deel van de Gran Risa piste is verbreed en de La Baita piste heeft een renovatie ondergaan. De stoeltjesliften Vallon en Arlara zijn opgefrist met een algemene revisie.

Aanpassingen in Val Gardena/Seiser Alm

Ook in Val Gardena/Seiser Alm zijn er enkele vernieuwingen doorgevoerd afgelopen zomer. In Monte Pana is een nieuwe skilift Cendevaves geïnstalleerd ter vervanging van de oude. In St. Christina is er een geheel nieuw waterreservoir voor de sneeuwkanonnen. Daarnaast heeft in Seiser Alm de stoeltjeslift Gold Knopf nieuwe stoeltjes gekregen met stoelverwarming. Komende winter warm je weer helemaal op in deze lift. Ook heeft de Monte Piz lift een algemene revisie ondergaan. In Ciampinoi is komende winter 2023/2024 een nieuwe verbindingspiste, de piste 5.

Nieuw kinderland in Carezza

Vanaf komende winter kunnen jonge wintersporters in het nieuwe kinderland ‘Naniland’ in Carezza afdalen. Met een overdekte lopende band lift van 150 meter lang kunnen de kinderen zonder moeite de berg op en al het nieuws in het kinderland ontdekken. Ook is er in dit skigebied een nieuwe tunnel bij de rodelbaan ‘Hubertus’ aangelegd.

Vernieuwingen in 3 Zinnen in 2023/2024

Enkele grote aanpassingen zijn doorgevoerd in 3 Zinnen Dolomites in Dolomiti Superski. Zo zijn onder andere de hellingen op de Timone aangepast. De hele steile rode pistes zijn vlakker gemaakt voor families. Ook is er een viaduct voor de pistes in Niederdorf aangelegd.

Nieuws uit Val di Fiemme/Obereggen

De lift Cavalese-Doss dei Laresi in Val di Fiemme/Obereggen heeft komende winter 2023/2024 nieuwe gondels. Ook is de piste 31 Residenza verbreed en heeft de lift Tresca een update gekregen qua stoeltjes. In het hele skigebied is het kunstsneeuwsysteem uitgebreid en gerenoveerd.

Alpe Lusia/San Pellegrino: dit is er aangepakt

In Falcade – Passo San Pellegrino is de piste Laresei – Le Blue 1 flink verbeterd. Ook is de lift Col Margherita gemoderniseerd en is de elektrische aandrijving in het gebied rond de San Pellegrinopas vervangen. De hele infrastructuur in dit gebied is uitgebreid, alvast voor het WK in 2024 op de La Volata helling. In het skigebied zijn ook enkele sneeuwkanonnen en installaties gemoderniseerd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in