Wintersportkleding trends 2020/2021

Het winterseizoen staat weer voor de deur en we kunnen niet wachten om weer op de latten te staan! We weten inmiddels dat de winter anders gaat zijn dan we gewend zijn, maar dat is nog geen reden om niet te shinen op de pistes. Ook komende winter kun je in je leukste outfit op de piste staan. Benieuwd naar de laatste trends op het gebied van wintersportkleding? Wij zetten de wintersportkleding trends van 2020/2021 voor je op een rijtje.

Trends wintersportkleding 2020/2021

Elk jaar hangt de nieuwste collectie wintersportkleding in de winkels en elk jaar zijn er weer nieuwe trends of herken je trends van het jaar ervoor. Dit jaar is daar geen uitzondering op. Kleuren, dierenprint, verwarming, je kunt het zo gek niet verzinnen dit jaar. Benieuwd naar de wintersportkleding trends van 2020/2021? We zetten ze op een rijtje. Uiteraard met een paar goede deals van onze partner DAKA.

1. Felle kleuren

Dit jaar kun je er zeker van zijn dat je wintersportkleding in allerlei felle kleuren ziet. Rood, geel, roze, blauw, groen, elke kleur is goed. Deze trend is niet nieuw dit jaar, maar zet al een paar seizoenen door. Sommigen kiezen alleen voor een felgekleurde jas en gaan voor een neutrale broek, anderen kiezen voor een heel gekleurd pak. Eigenlijk maakt het niet uit, zolang je maar voor kleur gaat!

Wintersportkleding trends 2020/2021 verschillende kleurtjes

2. Metallic kleding

De tweede wintersportkleding trend in dit rijtje is vooral bij vrouwen populair. Je ziet ze namelijk steeds meer met glimmende, metallic kleding. Vooral metallic jassen zijn niet meer weg te denken van de pistes komend seizoen. Combineer deze jas met een basic skibroek en je outfit is compleet. Toch zijn deze jassen er niet alleen voor dames, ook bij de heren zie je steeds meer metallic jassen. Voor de heren zijn zwart, donkerblauw, donkergroen en donkergrijs metallic favoriet.

3. Printjes

Geblokt, gestreept, stippen, dierenprint of van alles door elkaar. Met een jas, midlayer en/of broek met print zit je komend seizoen sowieso goed. Ook deze winter is de keuze aan wintersportkleding met print weer groot. De eerste en derde trend in dit rijtje zijn dan ook goed met elkaar te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een gekleurde broek die matcht bij je felgekleurde jas. Maar vergeet ook je midlayer niet, die kun je ook heel goed met een printje kopen.

4. Verwarmde handschoenen, sokken en inlegzolen

De afgelopen jaren kenden de winters een aantal hele koude periodes, wat zorgde voor koude handen en voeten bij veel wintersporters. Gelukkig staat de techniek niet stil en zie je tegenwoordig steeds meer verwarmde handschoenen, sokken en inlegzolen. Ideaal voor de koukleumen onder ons! Je vindt de verwarmde artikelen in verschillende vormen. Zo heb je inlegzolen die worden verwarmd met een externe batterij, zijn er losse heating pads voor in je handschoenen en zijn er verarmde sokken in verschillende uitvoeringen.

5. Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, dus ook bij het maken van kleding. Gelukkig zien we dat ook terug in de trends, want er zijn elk jaar meer bedrijven die ‘duurzame’ wintersportkleding op de markt brengen. Eén van die bedrijven is Protest. Zij maken wintersportkleding van gerecycled polyester en zonder PFC. Zo zie je ook maar weer dat je met duurzame kleding ook stijlvolle kleding kunt kopen!

Wintersportkleding trends 2020/2021 duurzaam

6. Strakke skibroeken voor vrouwen

Waar een aantal jaar geleden de wintersportkleding ook bij vrouwen nog lekker los zat, zie je nu steeds meer vrouwen in een strakke skibroek. Deze trend wordt vaak gecombineerd met eerdergenoemde trends in dit rijtje, want je ziet ze ook regelmatig in felle kleuren of onder een metallic jas.

Strakke skibroeken Wintersportkleding trends 2020/2021

Tips voor het kopen van wintersportkleding

Een leuk deel van de voorbereiding van je wintersport is het aanschaffen van nieuwe wintersportkleding. En behalve dat je natuurlijk een leuke outfit wilt, zijn er nog een aantal andere aspecten waar je op moet letten. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

  • Waterkolom: bij wintersportkleding is een hoge waterdichtheid belangrijk. Deze wordt aangegeven met de waterkolom, waarbij 0 mm niet waterdicht is en 30.000 mm bijna geen water meer doorlaat. Ben jij iemand die lekker een berghut opzoekt als het sneeuwt, dan heb je al genoeg aan een waterkolom van 5000 mm. Maar ben jij juist iemand die zich door geen enkele bui laat tegenhouden, zoek dan naar kleding met een waterkolom van 10.000 tot 20.000 mm.
  • Comfort: skikleding moet comfortabel genoeg zijn om de hele dag te dragen en lekker in te bewegen. Zorg dus dat je geen te kleine jas of broek koopt, want dat beperkt je bewegingsvrijheid. Ga je op zoek naar een nieuwe ski-jas? Doe dan een trui onder de jas aan bij het passen. Zo weet je zeker dat je niet een te kleine jas koopt. Let er daarnaast ook op dat je broekspijpen niet te lang zijn, dan gaan ze tussen je skibinding zitten en gaat je broek snel kapot.
  • Bescherming: je wintersportkleding moet tegen een stootje kunnen, dus zorg ervoor dat je een jas en broek van een stevige stof koopt. Ski’s dragen, lopen op skischoenen, wachten in de rij voor de gondel, het gebeurt allemaal op wintersport. Is je wintersportkleding van een te dunne stof, dan is de kans groot dat het snel beschadigd raakt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in