Nieuwsalert per mail ontvangen

Wintersporters opgevangen in gymzalen

Complete chaos was het gisteren en vannacht op de Duitse en Franse snelwegen. In Nederland was het er slecht aan toe door de sneeuwval, maar op weg naar de wintersportgebieden was de verkeersdrukte vele malen erger. In Frankrijk werden gymlokalen en andere noodlocaties als hotel ingericht om de toeristen op te vangen.

Een combinatie van hevige sneeuwval en druk verkeer zorgde ervoor dat de toegangswegen tot de skigebieden compleet vastliepen. Het probleem lag met name op de wegen die dichtbij de wintersportgebieden lagen. Over de laatste tientallen kilometers werd dan ook uren gedaan, waardoor veel toeristen niet meer op tijd waren om in te checken in het geboekte hotel.

Bergpassen werden door de sneeuwval ook afgesloten, zodat de resorts helemaal niet toegankelijk waren. Op de radio werd opgeroepen aan de bevolking om toeristen onderdak te bieden in hun huis. De snelwegen stonden op sommige plekken echter zo vast, dat de wintersporters niet eens een noodlocatie konden bereiken om te overnachten.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in