Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersporters opgevangen in gymzalen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Complete chaos was het gisteren en vannacht op de Duitse en Franse snelwegen. In Nederland was het er slecht aan toe door de sneeuwval, maar op weg naar de wintersportgebieden was de verkeersdrukte vele malen erger. In Frankrijk werden gymlokalen en andere noodlocaties als hotel ingericht om de toeristen op te vangen.

Een combinatie van hevige sneeuwval en druk verkeer zorgde ervoor dat de toegangswegen tot de skigebieden compleet vastliepen. Het probleem lag met name op de wegen die dichtbij de wintersportgebieden lagen. Over de laatste tientallen kilometers werd dan ook uren gedaan, waardoor veel toeristen niet meer op tijd waren om in te checken in het geboekte hotel.

Bergpassen werden door de sneeuwval ook afgesloten, zodat de resorts helemaal niet toegankelijk waren. Op de radio werd opgeroepen aan de bevolking om toeristen onderdak te bieden in hun huis. De snelwegen stonden op sommige plekken echter zo vast, dat de wintersporters niet eens een noodlocatie konden bereiken om te overnachten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in