Wintersport in november 2024

Voor de meeste mensen is een wintersport in november 2024 een van de eerste mogelijkheden om weer op de latten te staan. De eerste skigebieden hebben hun liften en pistes weer geopend en iedereen is helemaal klaar voor wat er komen gaat. De kans op sneeuw neemt toe en het kan zelfs af en toe al flink dumpen. Kortom, redenen genoeg om in november 2024 op wintersport te gaan!

De eerste groep fanatiekelingen gaat in november voor het eerst op wintersportvakantie. Op de gletsjers en in de hoger gelegen skigebieden ligt dan al voldoende sneeuw voor de eerste afdalingen van het nieuwe skiseizoen. Het is heerlijk rustig op de pistes en van lange rijen bij de skiliften is geen sprake. Omdat je in het voorseizoen gaat skiën, profiteer je van extra lage prijzen voor accommodaties en skipassen. Wil jij op wintersport in november 2024 en ben je op zoek naar aanbiedingen, tips en meer informatie? Op deze pagina lees je daar alles over.

Snel naar:

Op zoek naar een specifiek onderwerp? Klik op de onderstaande links om daar snel naartoe te gaan.

Wintersport in november 2024 boeken

Accommodaties vullen graag alle bedden. Dat is in november 2024 zeker niet anders. Omdat het nog erg vroeg in het seizoen is en er nog niet veel mensen denken aan een vakantie in de sneeuw, liggen de prijzen een stuk lager dan in de maanden daarna. Hoewel skiën in september en oktober ook al mogelijk is, kun je bij de meeste reisorganisaties pas pakketreizen boeken vanaf begin/medio november. Wel stunten ze vanaf dat moment meteen met goede aanbiedingen en zijn er genoeg mogelijkheden om goedkoop op wintersport te gaan. Vaak boek je de wintersport inclusief skipas en zijn er ook opties voor inclusief ontbijt en/of halfpension. Natuurlijk kun je ook rechtstreeks bij het hotel of de verhuurder van de accommodatie boeken. Het loont altijd om beiden met elkaar te vergelijken, zodat je de beste prijs betaalt. Een wintersport boeken voor november 2024 kan onder andere bij:

Aanbiedingen

Reisorganisaties stunten het hele jaar door met aantrekkelijke aanbiedingen. Ook voor een wintersport in november 2024. In deze maand zijn er geen schoolvakanties en dus kun je de vakantie ook gemakkelijk last minute boeken. Op zoek naar goede aanbiedingen voor een wintersport in november 2024? Die hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Summit Travel logo
Sunweb wintersportaanbiedingen vanaf € 350,- per persoon met skipas!Summit Travel heeft aanbiedingen vanaf € 261,- per persoon met skipas voor een wintersport!

Last minute naar de sneeuw

November is een maand zonder schoolvakanties. De meeste mensen houden thuis de webcams in de gaten en gaan pas in december, januari, februari of maart op wintersport. Ben jij van niemand afhankelijk? Ga dan lekker last minute op wintersport in november. Laat de beslissing afhangen van de sneeuwcondities en het weerbericht. Wordt er de hele week sneeuw voorspeld? Stel de vakantie dan nog een week uit. Niemand zit te wachten op een grijze week als het niet nodig is.

››› Last minute aanbiedingen Sunweb
››› Last minute aanbiedingen Summit Travel

Lege pistes in november

Beste skigebieden wintersport november

Qua skigebieden is er voldoende keuze voor een wintersport in november. Wordt het een wintersport op de gletsjer of in een van de eerste niet-gletsjerskigebieden? Keuze genoeg! Benieuwd naar de beste skigebieden voor een wintersport in november 2024?

1. Sölden

Afhankelijk van de sneeuwcondities, gaat het skiseizoen van Sölden half of eind september van start. Vanaf dat moment kun je de eerste meters maken op de gletsjer. In de weken en maanden daarna openen steeds meer liften en pistes, zodat je uiteindelijk helemaal tot in het dal kunt skiën. Een wintersport in Sölden in november betekent gegarandeerd genieten van fijne pistes. Dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers en meerdere drieduizenders is het skigebied zeer sneeuwzeker. In november vindt hier ook de Winteropening plaats. Een evenement, waarbij je clinics kunt volgen en waar je de nieuwste ski’s kunt testen.

Solden winteropening 2022

2. Zermatt

Het Matterhorn Glacier Paradise bij Zermatt is het hele jaar door geopend. Dankzij de hoge ligging en de aanwezigheid van meerdere gletsjers kun je hier zelfs in de zomermaanden op de latten staan. Voor een wintersport in november is Zermatt perfect. Er valt hier regelmatig sneeuw en de pistes liggen er al heerlijk bij. De afdalingen zijn breed en je moet niet raar opkijken als er ook bekende skiërs aan het trainen zijn. De beroemde Matterhorn is nooit ver weg, hetzelfde geldt voor het indrukwekkende uitzicht op de vele andere drie- en vierduizenders.

3. Saas-Fee

Het skigebied van Saas-Fee is slechts twee maanden per jaar gesloten. Iedereen in het dorp kan dan heel even bijkomen, voordat het nieuwe skiseizoen in juli weer van start gaat. In de zomer kun je hier skiën op zo’n 20 km aan pistes en in november groeit dit aantal, afhankelijk van de sneeuwcondities, al steeds meer richting de 100. Bij voldoende sneeuw is in deze tijd van het jaar zelfs skiën tot het op 1800 meter gelegen dorp weer mogelijk. Je skiet hier midden tussen de gletsjers, tot een maximale hoogte van 3600 meter. Vergeet boven zeker geen bezoek te brengen aan het hoogste draaiende restaurant ter wereld en het Ice Pavillion. Saas-Fee is ontzettend sfeervol en autovrij. Bij aankomst gaat de auto in de garage en kleine elektrische autootjes brengen je naar je accommodatie.

Wintersport in Saas-Fee in november 2021

4. Gurgl

Gurgl is een van de eerste niet-gletsjerskigebieden waar je in november 2024 weer kunt skiën. Het skigebied ligt aan het eind van het Ötztal en reikt tot een maximale hoogte van 3082 meter. Daarnaast liggen alle afdalingen op een noordhelling, waardoor je hier ook in november geniet van een sneeuwzekere wintersport. Vanuit de dorpen Obergurgl en Hochgurgl heb je toegang tot de pistes. Tussen het skiën door zijn er genoeg fijne berghutten voor een pauze. Sla het Top-Mountain-Star restaurant op 3082 meter hoogte niet over en proef ook zeker de traditionele gerechten in de Hohe Mut Alm.

Wintersport in Gurgl

Wintersport in Canada in november

Een wintersport in november 2024 hoeft natuurlijk helemaal niet alleen in de Alpen plaats te vinden. Ook daarbuiten liggen prachtige skigebieden waar een skivakantie in deze maand al mogelijk is. Bijvoorbeeld aan de andere kant van de oceaan, in Canada. In skigebieden als Whistler en Banff gaat het skiseizoen in november van start. Het seizoen loopt ongeveer gelijk met dat van ons, dus houd er wel rekening mee dat de sneeuwcondities in deze periode nog wel eens wisselend kunnen zijn. Daarentegen zijn de prijzen voor vliegtickets en accommodaties wel weer een stuk lager. Boeken kan onder andere bij TUI en De Jong Intra.

Voordelen wintersport in november 2024

Niet veel mensen denken na over een wintersport in november. Zonde, want ook deze maand heeft ontzettend veel te bieden voor een fijne vakantie in de sneeuw. Om jou te overtuigen van een wintersport in november 2024, hebben we de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

  • Voordeel: Hotels, restaurants, après-ski bars, berghutten: alles is weer open in november. Er zijn alleen nog niet zo veel mensen, waardoor het heerlijk rustig is op de pistes.
  • Voordeel: November behoort tot het laagseizoen. In deze maand kun je goedkoop op wintersport, omdat de prijzen van skipassen en accommodaties een stuk lager zijn dan in het hoogseizoen.
  • Voordeel: Accommodaties boek je vaak met hoge kortingen. Zeker als je last minute op wintersport gaat.
  • Voordeel: Het is niet alleen rustig op de pistes, maar ook in de berghutten. Bij een sneeuwdag hoef je binnen niet te dringen voor een tafeltje, hetzelfde geldt tijdens een zonnige terrasdag.
  • Voordeel: De kans op sneeuw neemt in november flink toe. Regelmatig kan het behoorlijk dumpen.
  • Voordeel: Omdat je vroeg in het seizoen op wintersport gaat, is iedereen nog razend enthousiast. Locals skiën ook zelf graag een paar afdalingen en de stress van het hoogseizoen lijkt nog heel ver weg.
  • Nadeel: De sneeuwcondities kunnen in november nog wel eens wisselend zijn. Er kan een dik pak sneeuw tot in de dorpen liggen, maar ook net genoeg om enkele pistes te openen.
  • Nadeel: Niet iedereen heeft zin om in deze maand op wintersport te gaan. Het kan dus lastig zijn om een wintersportmaatje te vinden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in