Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Winkelhorst en Derksen Nederlands kampioenen

Wintersportredacteur

Het afgelopen weekend was SnowWorld Landgraaf het toneel voor het Lotto NK alpineskiën indoor. Een mooi topsport weekend met een verrassende uitslag bij de vrouwen en een vooraf voorspelde winst bij de mannen.

Met een tijd van 32.32 seconden vloog de 29-jarige Geertje Derksen door de slalom in Limburg, waarbij ze de veel jongere concurrentie achter zich liet. Al twee jaar is de voor Snowsports Academy Racing werkende Derksen niet meer in training en toch wist ze te overtuigen op het NK. Toen wij haar afgelopen vrijdag spraken gaf ze al aan dat haar kansen klein waren op een podiumplek, maar een eerste plaats had Derksen zeker niet verwacht. De uren die ze als skitrainster werkt benut de skiester blijkbaar goed om ook haar eigen niveau op peil te houden. Birgit Henrich en Milou Blok, respectievelijk uit 1996 en 1997, eindigden op de tweede en derde plaats.

Steffan Winkelhorst was bij de mannen als favoriet aan het toernooi begonnen en kon deze rol ook waarmaken. Djordy Schaaf kon niet dichterbij komen dan 0.10 seconden en werd hiermee tweede, gevolgd door Youri Guntlisbergen die 0.88 seconden langzamer was dan de Nederlands Kampioen.