Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: eerst nog wat sneeuw en dichte wolken, maar daarna…

Wintersportredacteur

Wat een heerlijk begin van de tweede week van de voorjaarsvakantie! Aan de noordkant van de Alpenhoofdkam is plaatselijk tot wel 40 cm verse sneeuw gevallen. De meeste neerslag viel in Oostenrijk, maar ook in skigebieden in Beieren, het Sauerland, Noord-Italië en de Franse en Zwitserse Alpen is het sneeuwdek aangevuld. Benieuwd wat het weer de komende dagen in petto heeft?

De winter is weer terug

Na een vrij zachte periode is de winter weer teruggekeerd naan de noordkant van de Alpenhoofdkam. De condities op de pistes zijn daarmee heel anders dan tijdens de eerste vakantieweek. Met name in Oostenrijk, Noordwest-Zwitserland en Beieren is de afgelopen dagen veel verse sneeuw gevallen. Op de berg wel 30 tot 40 centimeter! Van een echte dump kunnen we helaas niet spreken, maar alle beetjes zijn welkom. Vandaag is er in de Noord-Alpen sprake van nog wat restbewolking. Hieruit valt plaatselijk nog een vlok sneeuw, maar niet meer dan 1 tot 5 centimeter.

››› Genieten van verse sneeuw in het Sauerland

Fris op de berg

Van milde temperaturen is gelukkig geen sprake mee. Na een nogal koude zondag, is een extra laagje kleding vandaag ook zeer gewenst. De temperatuur ligt tussen -9 °C en -15 °C op 2000 meter hoogte, maar een matige noordenwind kan het zeker in de schaduw nog kouder doen lijken.

Veel sneeuw in Piemonte

Waar je de meeste verse sneeuw vindt de komende dagen? In Piemonte! Dankzij een oostelijke stroming is hier afgelopen weekend al veel sneeuw gevallen en daar profiteren skigebieden in Wallis en de Franse Alpen (dicht bij de grens met Noordwest-Italië) tot en met vandaag van mee. Tot en met donderdag blijft het sneeuwen in skigebieden als Bardonecchia, Via Lattea en Prali.

Het sneeuwt nog steeds in Via Lattea!

Zon, zon en nog meer zon

Vandaag en morgen hangt er nog wat bewolking in de lucht, maar daar komt snel verandering in. De aangevoerde lucht wordt steeds droger, waardoor het steeds meer openbreekt. Volop genieten van de zon dus de komende dagen! Alleen in de Italiaanse skigebieden komt deze week meer bewolking voor. Vanaf woensdag is ook in Lombardije nog wat verse sneeuw mogelijk. In de rest van het Alpengebied blijft het droog en zonnig. De temperatuur komt weer iets hoger te liggen, waardoor het zelfs genieten wordt op het terras.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in