Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Webcams: dikke vlokken tot in de dalen vandaag

Wintersportredacteur

Een nieuw koufront is aangekomen in de Alpen en deze zorgt de komende tijd voor onstuimig weer. Gisteren werd het door de verandering van luchtstromen weer kouder en vandaag zien we al in veel gebieden vlokken op de webcams. Vooral aan de noordkant van de Alpen kan het flink sneeuwen de komende tijd. De sneeuwgrens is gedaald en zelfs in de dalen sneeuwt het vandaag!

Koufront is aangekomen

Vannacht is de sneeuwgrens gedaald en dat betekent sneeuw tot in de dalen! Vandaag sneeuwt het tot ongeveer 600 meter, vooral in de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen. De regendruppels van de afgelopen dagen zijn veranderd in sneeuwvlokken. Een paar dagen geleden voorspelde een weerexpert in de Kronen Zeitung sneeuw tot in Innsbruck en zoals het er nu uitziet komt die voorspelling uit! Het is erg winters, ook in de lagere gebieden. In het weekend blijven de sneeuwkansen eveneens aanwezig. In het westen van Oostenrijk houdt de sneeuwval het langst aan, in het oosten knapt het al eerder op en wordt het weer iets warmer. Kijken we naar Zwitserland, Italië en Frankrijk, dan verloopt de zaterdag vooral zonnig en droog.

Besneeuwde webcams

De sneeuwhoeveelheden kunnen de komende dagen oplopen tot zo’n 50 centimeter! De sneeuwval aan de noordkant van de Alpen gaat wel gepaard met een stevige wind. Zo is het op dit moment in de Alpen:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in