Tiroolse restaurants en berghutten pakken record op culinair gebied

De ‘Koksmutsen’ awards (Hauben) zijn weer uitgedeeld en de Tiroolse restaurants- en hotels hebben goed gepresteerd. De restaurant- en hotelgids Gault Millau bezoekt elk jaar restaurants en berghutten en beoordeeld deze aan de hand van de bekende ‘koksmutsen’. Dit is te vergelijken met de Michelin sterren in Nederland. Wintersport en lekker eten gaan tenslotte goed samen en daarom hebben wij de top 10 restaurants met Koksmutsen onderscheidingen op een rij gezet.

In totaal zijn er in Tirol 114 koksmutsen aan 78 restaurants en berghutten uitgedeeld. Met deze enorme score heeft de provincie een record behaald en behoren zij tot de culinaire top van Oostenrijk. Topchef Simon Taxacher uit Kirchberg heeft als enige uit de provincie vier koksmutsen ontvangen. Opvallend is dat Hotel Tannenhof in St. Anton am Arlberg van nul naar 3 koksmutsen gaat. Een prestatie van formaat en een onderscheiding waar Tirol trots op mag zijn.

Hierbij de score:

Restaurant in Relais & Chateaux Rosengarten in Kirchberg (4 Hauben)

 Familiehotel Lamark in Hochfügen (3 hauben)

 Gourmethotel Yscla in Ischgl (3 hauben)

 Resort A-ROSA Kitzbuhel (3 hauben)

 Grand Tirolia Golf & Ski Resort (3 hauben)

 Hotel Tannenhof in St. Anton (3 hauben)

Interalpen Tyrol (2 hauben)

 Wellnesshotel in Haldensee im Tannheimer Tal (2 hauben)

 Schlosshotel Romantica in Ischgl (2 hauben)

 Tennerhof in Kitzbuhel (2 hauben)

Culinair op wintersport is voor veel wintersporters erg belangrijk. Niet alleen de restaurants buiten de piste, maar ook de berghutten zie je steeds meer opkomen. Mooi voorbeeld is Patrick Schnedl die vanaf dit winterseizoen in designrestaurant IceQ in het Ötzal de ranglijst voor volgend jaar probeert te veroveren.

Wellicht is het toch eens leuk om de Wiener Schnitzel mit Pommes af te wisselen met een culinair restaurant.

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?