Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Spelletje van jongeren loopt verkeerd af

Elke dag het laatste wintersportnieuws

“Ik heb een idee,” roept je maatje. “Laten we een wedstrijdje doen wie het laatste uit de gondel kan stappen.” Top idee natuurlijk. Jij bent degene met de grootste ballen, dus je stapt als laatste uit. Dan blijf je ineens met je snowboardschoen hangen en enkele tellen later hang je ondersteboven aan je voet onderaan de gondel meters boven de grond. Top idee.

Het bovenstaande overkwam een 16-jarige jongen uit München afgelopen zaterdag in Garmisch-Partenkirchen. Hij was met drie vrienden op pad toen een van z’n vrienden het geweldige idee opperde. Hoewel hij de wedstrijd heeft gewonnen was hij niet zo blij en zit de schrik nog in z’n benen.

Na de ongelukkige uitstap hing de jongen ongeveer vier meter boven de grond en schreeuwde hij om hulp. Zodra het liftpersoneel doorhad wat er aan de hand was werd de lift met de noodstop stilgezet. Toch duurde het nog enkele seconden voordat de lift compleet stilstond waardoor de jongen een meter of drie buiten het liftstation hing. Het dalstation werd ingelicht en de lift werd in z’n achteruit gezet. Zo kon de jongen gelukkig zonder verwondingen gered worden.

Het liftbedrijf heeft besloten geen verdere acties te ondernemen tegen de jongen. Wel waarschuwen ze voor de gevaren die dit soort ‘grappen’ met zich meebrengen. Op sommige plekken zweven de cabines wel 80 meter boven de grond. Dit had dus anders kunnen aflopen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in