Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuw in Nederland en prachtig weer in de Alpen

Wintersportredacteur

Wintersporters in de Alpen hebben vandaag een prachtige dag. Nagenoeg elke webcam die ik bekijk ziet er fantastisch uit: een zonnetje en een blauwe lucht. En dan is er in een groot deel van de Alpen nog sneeuw gevallen ook de afgelopen dagen. Beter wordt het dus niet. Gelukkig mogen wij in Nederland ook nog een beetje meegenieten van winters weer.

Heerlijk wintersportweer

In het overgrote deel van de Alpen is het vandaag heerlijk wintersportweer. In Piëmont sneeuwt het vandaag nog wat, maar verder is het droog en schijnt de zon op veel plekken. Dat levert heerlijke beelden op. Een rondje langs de webcams laat een en al genot zien. Geniet maar even mee, want het is genieten met een hoofdletter G.

Sankt Gilgen
Alpbach
Axamer Lizum
Cortina d’Ampezzo

Ehrwald
Fieberbrunn
Hintertuxer Gletscher
Hochfügen
Madonna di Campiglio
Saalbach

Val Gardena
Wildkogel Arena

Natte sneeuw in het westen van Nederland

Voor de Nederlanders die niet op wintersport zijn deze week en in het westen van Nederland wonen, was er vanochtend ook een beetje winters weer. Het sneeuwde op sommige plekken en ook bij ons in Noord-Holland kwamen er vlokken naar beneden. Er bleef weliswaar geen sneeuw liggen, maar het levert bij mij toch wat winterkriebels en voorpret op. Wij gaan in maart immers nog naar de sneeuw. Een paar foto’s uit Wormer zie je hieronder. Dan zitten we toch liever in de Alpen…

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in