SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental: dit kun je verwachten in winterseizoen 2023/2024

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een groot en veelzijdig skigebied in Tirol. Dit seizoen kun je skiën van 1 december 2023 tot 1 april 2024 in het gigantische skigebied. De pistes in de SkiWelt liggen tussen de 620 en 1957 meter hoogte. Om sneeuwzekerheid te garanderen tilt men sneeuwmanagement hier naar een volgend plan. Meer over deze technologieën, events die je niet mag missen en ultieme tips voor tijdens je wintersport vind je op deze pagina. We vertellen je graag wat je aankomende winter 2023/2024 kunt verwachten in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental bestaat uit negen verschillende dorpen. Vanuit de dorpen Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Scheffau, Söll, Westendorf en Kirchberg heb je toegang tot meer dan 270 kilometer aan pistes. In dit skigebied kom je niets te kort met ruim 80 berghutten/restaurants en uitzicht op maar liefst 70 drieduizenders. SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is niet alleen ontzettend leuk voor gevorderde skiërs, maar je kunt je hier ook prima vermaken als beginner of met een gezin. De pistes zijn heel breed en er zijn vele faciliteiten voor kinderen, zoals funparks, skilessen en een rodelbaan.

Sneeuwmanagement in de SkiWelt

Om sneeuwzekerheid te kunnen garanderen heeft de SkiWelt een uitgebreid systeem om de pistes te besneeuwen. Er zijn 17 waterreservoirs in het skigebied die voor een groot deel gevoed worden door smeltwater, neerslag en natuurlijke waterbronnen. Dit water wordt gebruikt voor de sneeuwkanonnen. Energie voor de sneeuwkanonnen wordt onder andere opgewekt met zonnepanelen op gebouwen en liften in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Ook hernieuwbare energie, bijvoorbeeld restwarmte van liften, wordt gebruikt voor het besneeuwingssysteem.

71 pistenbully’s prepareren elke nacht de pistes in het skigebied met een speciaal GPS-systeem. Hiermee wordt de sneeuwhoogte op de piste nauwkeurig gemeten en de nieuwe sneeuw gericht verdeeld. Met dit systeem bespaart het skigebied sinds 2017 jaarlijks al zo’n 25% aan water, stroom en kosten.

Nieuw in 2023/2024

In Itter komt er een nieuwe pannenkoeklift bij het dorp en de Salvistabahn. Deze lift is speciaal voor de allerkleinste wintersporters die zelf een beetje willen oefenen. De lift met korte piste is goed toegankelijk en overzichtelijk voor ouders om hun kinderen los te laten. Een ideale plek voor een rustige middag in de SkiWelt! Feiten over de nieuwe Salvista sleeplift:

  • Lengte: 437 meter
  • Tijd van één ritje: 2,4 minuten

Drie skitochten die je niet wilt missen

Unieke tips voor een wintersport in de SkiWelt? Doe een van de prachtige skitochten in het skigebied. Deze tochten leiden je door het hele skigebied en laten je alle prachtige plekjes zien. Wil je niet zoveel kilometers op één dag skiën? Je kunt de skitochten ook gemakkelijk onderbreken en met de skibus terug naar je beginpunt, de volgende dag stap je gewoon weer in de bus en ski je verder waar je gebleven was.

SkiWelt Tour, met de klok mee

  • 34 liften
  • 69 kilometer

De SkiWelt Tour brengt je door het hele skigebied. Volg je de groene route, dan ski je de tocht met de klok mee. Deze route brengt je langs Ellmau naar Going, naar Brixen en Westendorf, dan weer naar Brixen, door naar Hopfgarten en Itter, langs Söll en tot slot naar Scheffau.

SkiWelt tour, tegen de klok in

  • 37 liften
  • 84 kilometer

De SkiWelt Tour kun je ook tegen de klok in skiën/snowboarden. Dan moet je de oranje route volgen! Deze route gaat langs Scheffau, Söll, Hopfgarten en Itter, Brixen, Westendorf, Ellmau en Going. Deze route is iets langer dan de groene route en dus een iets grotere uitdaging voor de gevorderde skiërs. Red jij hem in één dag?

KitzSkiWelt Tour

  • 46 liften
  • Maximaal 88 kilometer

Twee skigebieden, één skitocht en oneindig veel mooie uitzichten. Zo kan de KitzSkiWelt Tour beschreven worden. Deze tocht loopt door de skigebieden SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental en KitzSki en vormt een uitdaging voor iedere wintersporter. De tocht is in verschillende variaties te skiën waarbij de langste versie maar liefst 88 kilometer is. Hiermee is het dan ook een van de langste skitochten ter wereld. Via de website over de skitocht kun je zelf je route samenstellen.

ac_unit

Actie: Familie Ski Weken

Er is een bijzondere actie in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental van 18 tot en met 22 december 2023 en 16 maart tot 1 april 2024. Tijdens deze periodes zijn de Familie Ski Weken. Wat dit betekent? Als een van de ouders een skipas met een geldigheid van minimaal drie dagen koopt, dan skiën alle kinderen tot 15 jaar gratis in dezelfde periode. Ideaal voor een vakantie met het gezin!

Naar de actie ›

ac_unit

Ook interessant: Super Ski Weken

Tijdens dezelfde periodes als de Familie Ski Weken zijn ook de Super Ski Weken. Van 18 tot en met 22 december 2023 en 16 maart tot en met 1 april 2024 geldt er 15% korting op alle SkiWelt skipassen vanaf 3 dagen. Hierdoor wordt je vakantie een stuk voordeliger. Hoe je profiteert van deze actie? Dat kan via de online shop of via je accommodatie tot één dag voor de ingangsdatum.

Naar de actie ›

Eventtips: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Elk skiseizoen zijn er jaarlijkse activiteiten in de SkiWelt die het waard zijn om te bezoeken. Zo kun je onder andere avondskiën, Early Bird skiën en onder andere nachtrodelen. Het wekelijkse programma herhaalt zich het hele hoogseizoen. Meer informatie ›

Een aanrader voor als je nog geen vaste datum geprikt hebt voor je wintersport is om een van de events in de skiregio te bezoeken. Zo combineer je de wintersport met een bekend, uniek evenement. Onder andere deze evenementen staan op de planning:

EventWanneer?Wat?
Ellmi’s Bergadvent op de Hartkaiser
1 en 2 december, 8 en 9 december, 15 en 16 december 2023 van 16.30 uur tot 22.00 uur

De meest bekende kerstmarkt is Ellmi’s magische bergadvent op de Hartkaiser. Op deze kerstmarkt kun je je goed vermaken met allerlei kraampjes, zelfgemaakte producten, glühwein, een leuke wandelroute en het prachtige uitzicht op Ellmau. 
Lichtfestival Kufstein27 december 2023 tot 28 januari 2024De Kufstein Festung wordt dit jaar ook weer verlicht. Tijdens het lichtfestival kun je een prachtige wandeling maken en de geschiedenis van de plek ontdekken. Met audiovisuele ondersteuning is dit een bijzondere ervaring!
Bergsilvester op de Hartkaiser of in Hopfgarten31 december 2023
Vier oud en nieuw in de bergen! Met nieuwjaar wordt er groot feest gevierd in onder andere Ellmau. Tussen 19.00 uur en 02.00 uur gaat de gondel vanuit het dal de Hartkaiser op. All-inclusive kun je hier genieten van eten, drinken, livemuziek en nog veel meer.

Ook in Hopfgarten kun je oud en nieuw vieren op de berg. De Salvenbahn is geopend van 19.00 uur tot 02.00 uur. Daarmee kun je de jaarswisseling vieren in de Tenner Stadl of in de Salvenalm.

ALPENIGLU
ICE PARTY
16 januari 2024
30 januari 2024
13 februari 2024
27 februari 2024
12 maart 2024

Dit event is een aanrader voor als je van een feestje houdt! Boven op de berg in Hochbrixen wordt er namelijk een evenement gehouden met muziek in het ALPENIGLU Dorf. Naast een rondleiding door het iglodorp kun je kijken naar een geweldige lichtshow en genieten van livemuziek. Speciaal voor dit event blijft de gondel Hochbrixen open van 19.00 uur tot 23.00 uur.

Hüttengaudi-weken8 tot en met 30 maart 2024
Aan de Hüttengaudi-weken doen ruim 70 hutten en bergrestaurants mee. Dit is een speciaal event waarbij er allerlei verschillende soorten livemuziek gespeeld wordt op locatie. Daarnaast zijn er ook van maandag tot vrijdag 19 verschillende skischolen die een skiguiding-dag begeleiden door de SkiWelt. Een van de hoogtepunten van dit event is Rock am Berg festival.

Nederlandse feestweek in Westendorf18 tot 23 maart 2024Elke dag vanaf 14.00 uur is het feest is Westendorf tijdens de Nederlandse feestweek. Meerdere Nederlandse artiesten treden op en maken deze week in het skigebied bijzonder.
Winterwoodstock 22 tot 24 maart 2024Het jaarlijks georganiseerde Winterwoodstock wordt ook dit jaar in SkiWelt Brixen, Westendorf en Kirchberg georganiseerd. Wat je kunt verwachten? Een mix van blaasmuziek en dansmuziek op het hoofdpodium en de terrassen van de berghutten. Een paar dagen vol met gezelligheid en muziek!

Deze special is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in