Off Piste 2018-2019: Aflevering 2

Tijdens de tweede aflevering zijn Koert-Jan en Annika in het Franse skigebied Portes du Soleil. In deze aflevering ondernemen ze verschillende activiteiten buiten de pistes om. Koert-Jan gaat een skitour doen met een gids en krijgt een slipcursus op het ijs. Annika gaat op bezoek bij de Uithof en neemt een duik in een ijsmeer.

Tips van de week

Ook deze week krijgen we weer tips voor de optimale voorbereiding op je wintersport. Jochem Uytdehaage geeft als tip mee dat je na een lange dag skiën voldoende rust moet nemen. Je lichaam is namelijk niet gewend om elke dag zo intensief bezig te zijn. Tijdens de derde dag van de wintersport loop je de meeste kans op blessures. Je spieren zijn dan namelijk vermoeid. Pas juist dan goed op en vraag niet teveel van jezelf. Wietze Snaak, de eigenaar van Jos Beeres Wijnkoperij, raadt deze week de Oostenrijkse wijn Grüner Veltliner aan. Dit is een witte wijn waarmee je je tijdens het drinken bijna in Oostenrijk waant.

Prijsvraag

In elke aflevering wordt een vraag gesteld waarmee je een skivakantie kunt winnen. Deze prijs wordt door Chalet.nl ter beschikking gesteld. Het antwoord kun je op de website van Off Piste invullen. De vraag van deze aflevering luidt:

‘Hoe heet de steilste piste van Portes du Soleil?’

Volgende aflevering

De volgende aflevering wordt aanstaande zondag 21 oktober om 16.30 uitgezonden op RTL 4. Heb je nu deze aflevering gemist? Geen zorgen, op zaterdag 20 oktober wordt hij herhaald om 12.30. Elke aflevering is ook terug te kijken via RTL XL gemist.

Markers