Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Rooftop Ride in Zermatt: gondel met dakterras vanaf vandaag in bedrijf

Screenshot van YouTube - Matterhorn Glacier Paradise

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vanaf vandaag kun je een heel bijzonder ritje maken in Zermatt. Sinds november 2023 is er een nieuwe lift in bedrijf in het Matterhorn Glacier Paradise en de afgelopen weken is daar nog iets aan toegevoegd. Tussen Zermatt en Furi kun je vanaf vandaag met de Rooftop Ride omhoog. Dit is een dakterras bovenop een gondel.

Rooftop Ride in Zermatt

Vandaag wordt de Rooftop Ride in Zermatt voor het eerst in gebruik genomen. De lift tussen Zermatt en Furi is dagelijks in open en met CHF 10 extra kun je dus ook met deze ‘cabrio gondel’ omhoog. Tijdens een ritje met de Rooftop Ride sta je in de buitenlucht en dus bovenop de gondel. Een unieke ervaring! Elke rit met deze Rooftop Ride is voor 15 personen te boeken.

Lift als complete ervaring

In steeds meer skigebieden krijgen skiliften iets extra’s. In Zermatt zijn ze hier expert in. Je kunt in de regio zelfs een hele liftreis boeken van Zwitserland naar Italië en andersom. De Alpine Crossing is een liftverbinding tussen de twee landen. Alle vakantiegangers die naar Zermatt of Breuil-Cervinia komen en niet per se willen, skiën kunnen een ritje maken in deze unieke attractie. Er hangt wel een flink prijskaartje aan de bijzondere oversteek. De prijzen voor een ticket zijn dynamisch en dus afhankelijk van verschillende factoren per seizoen. Je betaalt al snel een bedrag richting de € 200,- voor de oversteek.

Unieke skilift in La Plagne

Ook in La Plagne komt er een nieuwe attractie: een gondel die volledig open is. Bij de skilift Glaciers kun je vanaf juli in twee minimalistische gondels de berg op tot 3080 meter hoogte. Dit biedt een hele nieuwe ervaring voor de vakantiegangers. Vanaf 8 juli 2024 kun je in een van de twee gondels die volledig open zijn, zonder ramen, stappen. De naam van de ervaring is Aerolive. Lees hier meer ›

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in