Nieuwsalert per mail ontvangen

Rise & Fall wedstrijd in Mayrhofen op 13 december

Skigebied Mayrhofen in het Zillertal zal voor de derde keer op rij in het teken staan van de Rise & Fall competitie. Op 13 december zullen 50 teams met elk vier teamleden strijden op vier disciplines, namelijk skitouren, paragliding, mountainbiken en skiën. Een wedstrijd waar de echte outdoor fanatiekelingen aan mee zullen doen. In totaal moeten de deelnemers 430 meter hoogte overwinnen waarbij alle vier de sporten gecombineerd worden in een parcours.

De start vindt plaatst bij de Ahorn-Abfahrt, waar de deelnemers beginnen met 1,7 kilometer skitouren waarbij een hoogte van 430 meter overbrugt moet worden. De paragliders nemen het dan over en moeten 3,2 km richting de Ahorn kabelbaan vliegen. Op dat punt passeren zij de mountainbikers die vervolgens 4,1 km in de bergen moeten fietsen waarbij zij daarna verlost worden door de skiërs. Een 1,7 km lang parcour met verschillende obstakels staat de skiers dan te wachten. Wie als eerste over de finish komt gaat naar huis met de eerste prijs.

Niet alleen voor de deelnemers is het een spectaculaire show, maar ook de bezoekers kunnen genieten van de wedstrijden. Aansluitend staat het dorp in het teken van feesten en partijen en zal het door gaan tot in de late uurtjes. De wedstrijden starten om 14.00 uur en hierbij alvast een voorproefje:

 

myrfhofen

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in