Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuw skimerk door oude rot: J skis

De afgelopen 18 jaar heeft de oprichter van Line Skis, Jason Levinthal, keihard gewerkt om de skisport vooruit te helpen. Jason heeft gewerkt met de slimste skibouwers, beste skifabrieken, legendarische atleten en de creatiefste designers. In al die jaren heeft hij meer dan duizend prototypes ontwikkeld en getest, meer dan 250 verschillende met awards bekroonde ski’s op de markt gebracht en meer dan een half miljoen ski’s verkocht. Anno 2013 was het tijd voor een verandering. Jason startte J Skis om weer een echte ondernemer te zijn. 

In 1995 was Jason Levinthal te vinden in de garage van zijn ouders om een van de eerste twin tip ski’s te produceren onder de naam Line Skis. Sindsdien is het hard gegaan. Line Skis werd in 2006 verkocht aan de grote speler K2 Sports en Jason mocht aan de leiding blijven om te pionieren met zijn merk. Gedurende die tijd ontwikkelde hij Full Tilt Boots, dat zich in een korte tijd heeft ontwikkeld tot een skischoenenmerk met een favorietenrol onder topatleten. In september 2013 verliet hij ‘zijn’ bedrijf om zich op een nieuwe uitdaging te storten: J Skis. Jason is weer ondernemer.

j skis jason levintal

J Skis is geen skibedrijf in de traditionele zin van het woord. Het is een skiër (Jason) die zich heeft omringt met vrienden waarmee hij graag samenwerkt. Het toeval wil dat deze vrienden ook nog tot de besten in het vak behoren. De focus met J Skis ligt op het creëren van de innovatiefste producten en die SNEL (ja, met hoofdletters) op de markt brengen. Geen langdurige ontwikkelprocessen, geen afspraken met retailers, geen raad die voor of tegen moet stemmen, gewoon die vrienden die willen vlammen. Direct vanuit de fabriek worden de ski’s verkocht, waardoor het merk altijd voorloopt op de concurrentie.

j Skis

De directe verkoop van de fabriek bespaart behalve een hoop tijd ook aardig wat geld. En dat is precies wat Jason wil. Zo kan hij de beste materialen gebruiken en die nog steeds voor een betaalbare prijs aan je leveren. Bovendien worden alle ski’s in gelimiteerde oplage gemaakt, wat betekent dat je altijd een speciale ski hebt. Interessant aan J Skis is dat Jason er een transparante organisatie van wil maken. De camera loopt bijvoorbeeld regelmatig mee, waardoor hij jou een kijkje wil geven in de skibouw business. Via Facebook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Hieronder alvast een voorproefje van het bijzondere merk J Skis. In deze video is the zien hoe het grafische ontwerp van het FIRST! model tot stand is gekomen. Iedereen met Google kan een ski ontwerpen!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in