Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlandse deelname aan Tiroler Demo Meisterschaft

De Nederlandse mannen uit Fiss (Foto: Don Vos)

Vandaag vindt in St. Anton am Arlberg het Tiroler Demo Meisterschaft plaats. Dat is de wedstrijd voor skileraren uit Tirol om zich te meten met hun collega’s uit andere skigebieden. Welke skischool heeft de best skiënde skileraren? En dit jaar ook in de race: een team met enkel Nederlandse skileraren uit Fiss. 

Onder de naam ‘Flying Dutchmen’ gaan Finn, Roy, Mark, Pim, Nicky en Alex de strijd aan met hun voornamelijk Oostenrijkse collega’s. Zijn ze opgewassen tegen de mannen die met ski’s aan geboren zijn of niet? Aan de training heeft het in ieder geval niet gelegen.

De wedstrijd is gratis te bezichtigen, dus als je toch in de buurt bent, mis het dan niet. Om 19.00u wordt het startsein gegeven en knallen de korte en lange bochten om je oren. Mannen, succes! Maak Nederland trots!

Het team aanmoedigen kan via Facebook. Een aantal foto’s van de trainingen vind je hieronder.

demo4

Ready, set, … (Foto: Don Vos)

Ziet er strak uit! (Foto: Don Vos)

demo1

How low can you go? (Foto: Don Vos)

En zwaaien met die stokken (Foto: Don Vos)

Gas erop! (Foto: Don Vos)

Evaluatie? (Foto: Don Vos)

UPDATE
Helaas geen geluk voor de mannen uit Nederland. Een van de Nederlandse kandidaten viel en brak zijn binding. Hierdoor konden de verdere runs ook niet worden geskied. In de video hieronder zie je het gebeuren. Volgend jaar de eerste plaats heren!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in