Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Mascotte Zillertal Arena bij intocht Sinterklaas Gouda

Wintersportredacteur

Het was even gek opkijken voor Sinterklaas, die zijn nek bijna verdraaide van verbazing. “Een olifant! Nou ja zeg.”, was zijn reactie bij het zien van de mascotte van de Zillertal Arena. De mascotte met de naam FUNty was eerder al te zien in Amsterdam, maar ook voor de officiële Sinterklaasintocht in Gouda reisde de olifant af naar Nederland.

Dit keer was de mascotte niet alleen, maar nam hij zijn vier broers en zussen mee. Waarom de mascotte naar Nederland kwam? Het management van het skigebied laat weten dat “FUNty van wintersportende kinderen al sinds hij bestaat verhalen aanhoort over Sinterklaas. Nu was het wel eens tijd om zelf te bekijken waar dat enthousiasme vandaan komt. En dat enthousiasme hebben ze gevonden. De sfeer was fantastisch en de FUNty’s zijn nog steeds onder de indruk van alle positieve reacties van de kinderen op hun komst. Kinderen riepen de mascottes na met kreten als: ‘skiën!’, ‘Zillertal!’ en zelfs “FUNty!” kwam voorbij. Op dit moment zijn de mascottes weer richting Oostenrijk en genieten ze nog na van een geweldige intocht.”

Verrassend genoeg kwam FUNty duidelijk in beeld tijdens de live uitzending van het Sinterklaas journaal. En niet alleen FUNty was verbaasd, Sinterklaas wellicht nog meer.

Behalve in Gouda zijn de olifanten ook in Amsterdam geweest en daar hebben ze zelfs een dag met Sinterklaas en Zwarte Piet mogen doorbrengen. Hopelijk hebben ze goede afspraken gemaakt met de goedheiligman, want normaal gesproken brengt hij geen cadeaus naar Oostenrijk op pakjesavond.

Meer foto’s van FUNty’s bezoek aan Nederland tijdens de Sinterklaas intocht vind je op de Facebookpagina van Zillertal Arena.

Sinterklaas intocht
Zillertal Arena Gouda

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in