Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Live-update: heerlijke condities op de Pitztaler Gletscher

Wintersportredacteur

Eindelijk is het zo ver: mijn winterseizoen is officieel gestart. Deze week ben ik op de Pitztaler Gletscher voor de eerste skidagen van het seizoen. De condities zijn heerlijk: het zonnetje schijnt en de pistes zijn top. Het is wel wat aan de warme kant, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb al een paar top dagen achter de rug en dat moet ik natuurlijk even met jullie delen!

Topcondities

Als je gaat skiën in de herfstvakantie, is het altijd even afwachten hoe de condities zijn. De afgelopen jaren heb ik alles meegemaakt op de Pitztaler Gletscher: van een halve meter verse sneeuw tot skiën op het gletsjerijs. Gelukkig blijven deze extreme condities dit jaar uit en is het heerlijk skiën op de gletsjer. Het heeft de afgelopen weken genoeg gesneeuwd om alle pistes van genoeg sneeuw te voorzien, waardoor we elke ochtend op strak geprepareerde pistes staan.

Daarnaast valt in de herfstvakantie de combinatie tussen herfst en winter ook altijd op. Terwijl we boven op de berg in de sneeuw staan en het volop winter is, is het beneden in het dal herfst. De bomen zijn rood, oranje, bruin en groen. Erg bijzonder!

Foto-update

De afgelopen dagen was het heerlijk weer en dat kan ik natuurlijk niet voor mezelf houden. Ik ben een paar keer met het eerste treintje om 07:00 uur omhoog gegaan en kon zo genieten van een prachtige zonsopgang. De zon kwam langzaamaan op en de dag verliep verder onder een strakblauwe lucht. Ik ben hier voor de reuzenslalomtraining en betere condities kunnen we niet wensen: goede pistes, weinig bewolking en veel zon. Bekijk hieronder de foto’s en geniet mee van een paar heerlijke dagen in het dal en op de Pitztaler Gletscher.

Wintersport op de Pitztaler Gletscher

De Pitztaler Gletscher is één van de drie skigebieden in het Pitztal. De andere twee, Rifflsee en Hochzeiger, zijn in deze tijd van het jaar nog niet open. De gletsjer heeft in totaal zo’n 22 km aan pistes. Het is de hoogst gelegen gletsjer van Tirol en wordt daarom ook wel het dak van Tirol genoemd. Een tip als je hier bent: ga voor een heerlijk kopje koffie naar Café 3.440, het hoogst gelegen café van Oostenrijk. Hier geniet je niet alleen van je koffie, maar ook van het prachtige uitzicht over Tirol.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in