Nieuwsalert per mail ontvangen

Kaunertaler Gletscher opent week eerder dankzij sneeuwval

© Kaunervaler Gletscher 20 september 2017

Dat de winter in de Alpen is losgebarsten hebben we de afgelopen dagen wel gemerkt, de een na de andere prachtige sneeuwfoto komt voorbij. Nu begint het winterse weer ook daadwerkelijk zijn vruchten af te werpen. Door de sneeuwval van de afgelopen dagen gaan sommige skigebieden namelijk eerder open!

Sneeuw

Koning Winter verbaast ons al de hele maand September. De een na de andere sneeuwbui komt. Een beetje vroeg naar ons idee, maar voor de skigebieden die vroeg in het seizoen openen is dit enorm gunstig. Zo konden de skigebieden die afgelopen weekenden opengingen Sölden, Stubaier Gletscher en Pitztaler Gletscher genieten van perfecte omstandigheden voor de start van het seizoen.

Eerdere opening

Inmiddels heeft het wat vaker gesneeuwd en krijgen we te maken met de vruchten die de sneeuwval afwerpt. Namelijk een eerdere seizoensstart! De Kaunertaler Gletscher zou eigenlijk pas volgende week op 29 september open gaan, maar heeft door de vele sneeuwval van september besloten om komende vrijdag 22 september 2017 al open te gaan. Wat een geweldig nieuws! Wie weet zullen meer skigebieden dit voorbeeld volgen.

De beelden hieronder zien er in ieder geval veel belovend uit!

Openingsfeest

Mocht je meer zien in het openingsfeestje van Kaunertal, dan zal je nog even geduld moeten hebben. Deze is namelijk van 13 tot 15 oktober. Dit feestje wordt al voor de 32e keer gehouden en is ieder jaar weer een succes. Mocht je alvast een voorproefje willen van het feestje van vorig jaar, bekijk dan de onderstaande video.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in