Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

In dit privé skigebied kost een lidmaatschap zo’n 2,5 miljoen euro

Wintersportredacteur

Lijkt het je wel wat? Lid worden van één van de meest exclusieve skiclubs ter wereld? Dan mag je alvast diep in de buidel tasten. Een lidmaatschap bij Cimarron Mountain Club in Colorado kost 3 miljoen dollar. Omgerekend is dat net iets meer dan 2,5 miljoen euro.

Exclusief skigebied

Cimarron Mountain Club is een exclusief privé skigebied, vlakbij Montrose in Colorado. Het terrein is ruim 8 vierkante kilometer groot en telt meer dan 60 afdalingen. De eigenaar heeft ooit “Nee” gezegd tegen het advies om een stoeltjeslift te laten bouwen. De afdalingen zijn alleen toegankelijk zijn met een pistenbully. Of je moet zelf omhoog lopen natuurlijk.

Slechts 13 leden

De Cimarron Mountain Club is in handen van Jim Aronstein. De zeer gepassioneerde skiër kocht het gebied in 2004, nadat hij met pensioen was gegaan. Er zijn slechts 13 leden toegestaan bij de skiclub en daar heeft hij een hele goede reden voor: de verse poeder beschermen. “Als je meer skiërs toelaat, wijk je af van wat je probeert te bereiken. Het moet een soort berghemel zijn, dat is wat we hier creëeren.” Laat hij weten aan The Colorado Sun.

Helaas voor jou en mij is de club nu vol. In de afgelopen drie weken hebben de laatste 7 personen zich aangesloten.

En wat krijg je daarvoor terug?

Het kost wat, maar dan heb je ook wel wat. Voor 3 miljoen dollar krijg je een prachtig skigebied in een indrukwekkende omgeving. Naast skiën kun je hier ook langlaufen, sneeuwschoenwandelen en allerlei andere activiteiten ondernemen. Daarnaast beschikt de club over twee luxe yurts om in te overnachten, een aantal ruime cabins en ga zo maar door. Benieuwd naar het gebied? Bekijk dan de video hieronder maar eens!

CMC Echo From Above (Feature) from CMC on Vimeo.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in