Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Het gaat weer sneeuwen!

Skiinformatie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De meteorologen zijn lyrisch en voorspellen een duidelijke verandering in het weer in de Alpen. EIN-DE-LIJK hoor ik jullie denken. Ook wij zijn erg blij dat er weer veranderingen gaan plaatsvinden, want de winter is begonnen, maar een echte sneeuwdump heeft al een tijdje niet meer plaatsgevonden. Wanneer dit gaat gebeuren?

Dit weekend staan de skigebieden nog steeds in het teken van strak blauwe lucht, warme temperaturen en een heerlijk zonnetje. Perfect weer om op de terrassen te zitten, maar minder ideale condities voor de kunstsneeuwpistes die flink op hun donder krijgen. Dat de weerkaarten eindelijk weer winterse signalen afgeeft is dan ook een kerstcadeau die wij allemaal op ons lijstje hadden staan. Er kan namelijk weer koude lucht en neerslag richting de Alpen komen waardoor de skigebieden weer gaan profiteren.

Wintersportweerman Hajo voorspelt serieuze sneeuwval op oudjaarsdag. De sneeuwgrens daalt van de 1.800 naar 1.000 meter grens. Meteen daaropvolgend komt er op 2 januari een volgende front waardoor de sneeuwgrens wederom flink daalt en ook de lagergelegen skigebieden kunnen gaan profiteren. Twee dagen daarna kunnen we zelfs gaan rekenen op een sneeuwdump van circa 30 cm en gaat er een lekkere basislaag gecreëerd worden. Ook de sneeuwkanonnen kunnen door de dalende temperatuur weer volop ingezet worden, waardoor de pistes weer in optimale conditie gebracht kunnen worden.

Dat zijn eindelijk weer eens echt winterse signalen. Geniet nu nog maar van de zon, want over een paar dagen moet je het doen met verse sneeuw. Niet verkeerd!

Snel nog je vakantie boeken? Kijk dan eens bij TUI.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in