Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grenscontrole Oostenrijk nekt skigebieden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De grenscontrole en de slechte sneeuwcondities zijn volgens de hoteliers in Tirol de oorzaak van de tegenvallende boekingen in de eerste weken van het winterseizoen. Vooral in het aantal Duitse, Oostenrijkse en Oost-Europese toeristen is een duidelijk daling gemeten. Hoteliers hopen dan ook snel een nieuwe sneeuwdump te gaan ontvangen zodat de matige start goed gemaakt kan worden.

“Wij merken bij onze klanten dat de matige sneeuw en de grenscontroles de oorzaak zijn van het dalend aantal bezoekers. In vergelijking met vorig jaar zien wij 20% minder bezoekers in ons hotel. Vooral het aantal Duitse en Oostenrijkse toeristen vallen dit jaar een stuk lager uit. De file heeft soms een lengte van ruim 20 km”, aldus Erich Roscher van Hotel Strass in Mayrhofen. De overige maanden zijn volgens TVB Zillertal erg goed geboekt.

Vorige maand maakten wij al bekend dat de managers van de skigebieden zich zorgen maakten over de strenge vluchtelingencontroles bij de Duits-Oostenrijkse grens. Hierdoor zouden volgens hen lange files ontstaan wat vervolgens wintersporters ervan weerhoudt om richting de skigebieden te vertrekken. Vooral de weekend toeristen zouden hierdoor flink minder zijn. De lange files die voorspeld waren zijn uitgekomen en zijn inderdaad erg vervelend.

“We hopen dat tijdens de wintermaanden de beide landen een passende oplossing gaan vinden voor het probleem aan de grens. Anders verwachten wij veel last te gaan ondervinden, want het schrikt veel wintersporters af om een korte periode naar de sneeuw te vertrekken”, aldus de burgemeester van Flachau Thomas Oberreiter.

De grenscontrole is alleen Oostenrijk uit, dus de toeristen die dit weekend aankomen in Oostenrijk ondergaan geen hinder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in