Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Goed nieuws, veel meer sneeuw op komst!

Wintersportredacteur

Zoals jullie weten is het erg warm geweest in de alpen de afgelopen tijd. De sneeuwcondities waren niet bepaald om naar huis te schrijven, maar gelukkig is daar sinds vannacht verandering in gekomen. We kunnen weer gaan uitkijken naar sneeuw, heel veel sneeuw zelfs. Dat zijn berichten waar we erg vrolijk van worden.

De afgelopen week waren de sneeuwcondities niet bepaald top. Warm weer met veel wind en gesloten liften hebben niet bepaald voor een goede start gezorgd van deze wintersportweek. Bekijk bijvoorbeeld de video vanuit Zwitserland waarin de stoeltjesliften bijna van de kabel af waaien. Extreme omstandigheden die we snel willen vergeten. Gelukkig is er vandaag goed nieuws, want we krijgen een sneeuwrijke periode. Hierdoor kunnen we de slechte start snel vergeten en genieten van heerlijke sneeuwcondities.

Vanaf volgende week wordt het flink kouder in de alpen met temperaturen tussen de -8 en -10 graden en op een aantal plekken zelfs nog kouder. Dit zorgt ervoor dat de neerslag wordt omgetoverd in sneeuw. Voorlopig sneeuwt het op veel plekken zeker nog tot 22 februari. Goed nieuws dus voor iedereen die in de krokusvakantie weken op wintersport gaat.

Via Snowplaza kun je de weersverwachting zien voor de aankomende 14 dagen. Hieronder zie je de sneeuw die je kunt verwachten in Mayrhofen. Zorg wel voor warme kleding, want zoals je kunt zien blijven de temperaturen beneden nul. De meeste sneeuw kunnen we verwachten in de skigebieden die gelegen zijn in het Zillertal, maar volgens Wintersportweerman Hajo gaan de volgende skigebieden ook flink profiteren:

  • Zugspitz Arena
  • Zell am See – Kaprun
  • St. Anton am Arlberg
  • Bregenzerwald
  • Serfaus – Fiss – Ladis
  • Sölden
  • Brixental

De onderstaande voorspelling geeft een duidelijk beeld van de februari maand. Niet verkeerd toch?

Schermafbeelding 2016-02-10 om 10.54.34

Bron: Snowplaza.nl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in